banner359

Türkiye’de Bir Ilk

Türkiye’de milli eğitim konusunda bir ilk için imzalar atıldı. Bursalı müteahhit 9 dönümlük arsası üzerine 18 ayda 24 derslikli iki okul inşa edecek. Okulu 8 yıl boyunca aylık 100 bin liradan devlete kiralayacak. 8 sene sonunda ise arsa ve...

30 Aralık 2014 Salı 16:50
Türkiye’de Bir Ilk
Türkiye’de milli eğitim konusunda bir ilk için imzalar atıldı. Bursalı müteahhit 9 dönümlük arsası üzerine 18 ayda 24 derslikli iki okul inşa edecek. Okulu 8 yıl boyunca aylık 100 bin liradan devlete kiralayacak. 8 sene sonunda ise arsa ve okulu devlete devredecek.
Bursa’da bir müteahhidin yapacağı okullarla, Türkiye’de bir ilke de imza atılmış olacak. Bursa Valisi Münir Karaloğlu ile bir araya gelen Osman Koçak, merkez Osmangazi ilçesi Sırameşeler Mahallesinde yapılması planlanan 2 adet 24 derslik okul için protokol imzaladı. Yap işlet devret sistemi ile inşa edilecek okullarla Türkiye’de bir ilke imza atacaklarını ifade eden Karaloğlu, “Reel olarak böyle bir uygulama yoktu. İlk defa yapılacak olan okul modelinin imzasını atıyoruz. 24 derslikli 2 okul, Osman Koçak’ın 9 bin metrekare arsası üzerine inşa edilecek. Bu okullar 18 ay içerisinde tamamlanıp milli eğitim müdürlüğüne teslim edilecek. Okullar bittikten sonra 8 yıl boyunca yükleniciye 100 bin lira kira ödeyeceğiz. 8 yılın sonunda toplam 9 milyon 600 bin lira ödemiş olacağız. Bu ödemelerde her hangi bir faiz artışı söz konusu değil. Ödemeler bittiğinde ise yüklenici firma okulların hem binalarını hem de arsalarını milli eğitim bakanlığına devredecek” diye konuştu.

BAKIM VE ONARIM FİRMAYA AİT
Yap işlet modeli ile yine bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Karaloğlu, “8 yıl boyunca binalardaki her türlü bakım ve onarım yüklenici firmaya ait olacak. Okulların donanım malzemeleri de yüklenici tarafından karşılanacak. Sırameşeler Mahallesi’ndeki çocuklara hizmet edecek olan okulu bize 18 aylık bir inşaat süresi sonunda 2016’nın Eylül ayında okulları açmış olacağız” dedi.
Yapılan anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getire Koçak ise, okulları 2015 yılının Eylül ayında açmayı hedeflediklerini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<