banner359

Uludağ Üniversitesi malzeme bilimlerinin üssü olma yolunda

Uludağ Üniversitesi, yeni bir uygulama ve araştırma merkezine daha kavuştu. Malzeme ve yeni nesil üretim teknolojileri alanında Uludağ Üniversitesi’ni üs haline getirecek Malzeme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliği Resmi...

15 Ocak 2018 Pazartesi 13:32
Uludağ Üniversitesi malzeme bilimlerinin üssü olma yolunda

Uludağ Üniversitesi, yeni bir uygulama ve araştırma merkezine daha kavuştu. Malzeme ve yeni nesil üretim teknolojileri alanında Uludağ Üniversitesi’ni üs haline getirecek Malzeme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yönetmeliği Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Rektörlüğe bağlı olarak kurulan merkez, Uludağ Üniversitesi bünyesinde malzeme bilimi alanında araştırmalar yapmayı, yapılan buluşları ve uygulamaları hızlandırmayı, yüksek katma değerli ürünlerin üretimine katkı sunmayı hedefliyor. Merkez, üniversite birimlerinin ortak ihtiyacı olan ileri araştırma düzeneklerini temin edip, üniversite bünyesinde veya merkeze bağlı olarak kurulan Ar-Ge birimlerinde ortak kullanıma sunacak. Sanayinin ihtiyacına cevap verebilecek Ar-Ge faaliyetlerine yönelik araştırmalar yapıp bunları sanayiye aktaracak olan merkez, özel ve kamu kuruluşlarının ihtiyaç duydukları test, analiz ve ölçüm isteklerini de karşılayacak. Merkez ayrıca mevcut cihazların günün şartlarına göre gelişen talepleri karşılayacak şekilde geliştirilmesi ve cihazların kalibrasyonu, belgelenmesi ve akredite çalışmalarını da yürütecek.

Malzeme Bilimleri Uygulama ve Araştırma Merkezi için ULUTEK’in yanında yapılması planlanan Araştırma Vadisi’nde 2 bin metrekare kullanım alanı olan bina inşa edilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<