banner359

UÜ İle Justus-liebig Üniversitesi Arasında İş Birliği

Bursa İle Kardeş Bölge Olan Almanya’nın Hessen Eyaletindeki Giessen Şehrinde Bulunan 400 Yıllık Justus-liebig Üniversitesi’nden (jlu) Bir Heyet, Uludağ Üniversitesi’ne Gelerek Bilimsel İş Birliği Konularını Görüştü.

23 Ekim 2015 Cuma 14:33
UÜ İle Justus-liebig Üniversitesi Arasında İş Birliği
Bursa ile kardeş bölge olan Almanya’nın Hessen eyaletindeki Giessen şehrinde bulunan 400 yıllık Justus-Liebig Üniversitesi’nden (JLU) bir heyet, Uludağ Üniversitesi’ne gelerek bilimsel iş birliği konularını görüştü.
Uludağ Üniversitesiyle 1998 yılından bu yana süren Veteriner Fakültesi odaklı işbirliğini diğer bilim alanlarına da yayarak genişletmek isteyen konuk heyeti, Rektör Vekili Prof. Dr. Eray Alper kabul etti. heyete Uludağ Üniversitesi’nin JLU ve Hessen Eyaleti koordinatörü ve Veteriner Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Seyrek İntaş, ilgili dekanlar ve bölüm öğretim üyeleri de eşlik etti. Ziyarette, misafir heyete, uluslararası çalışmalar hakkında bilgi verildi ve iki üniversite arasındaki iş birliği konularında fikir alış-verişinde bulunuldu.
Öğle yemeğinde sohbet şeklinde devam eden görüşmelerin ardından heyet kendi alanlarındaki fakülte ve bölümlerde görüşmeler yaptı. Bazı alanlarda ortak çalışma projeleri ve ilave Erasmus anlaşması da yapan heyet, önümüzdeki yıllarda yapılacak ortak aktivitelerin altyapısını oluşturma sürecini de başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<