Ahşap Paletçilerden ’Dövize Hayır, TL’ye Evet’ kampanyasına destek

Tl'deki Değer Kaybını Durdurmak İçin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "dövizi Olanlar Altına Veya Tl'ye Dönüştürsün" Çağrisina Avrupa Paletçiler Birliği (epal) Türkiye Ulusal Komitesi Tepal'den De Destek Geldi. Tepal, Yurt Dışından Gelen Kaynaklardan Elde Ettiği Yaklaşık 100 Bin Avroluk Döviz Hesaplarındaki Birikimi Tl'ye Çevirdi.

11 Aralık 2016 Pazar 15:26
Ahşap Paletçilerden ’Dövize Hayır, TL’ye Evet’ kampanyasına destek
TL’deki değer kaybını durdurmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Dövizi olanlar altına veya TL’ye dönüştürsün" çağrısına Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi TEPAL’den de destek geldi. TEPAL, yurt dışından gelen kaynaklardan elde ettiği yaklaşık 100 bin avroluk döviz hesaplarındaki birikimi TL’ye çevirdi.
TEPAL Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, EPAL Türkiye Ulusal Komitesi olarak ülke ekonomisinin ayakta durması için gereken her şeyi yaptıklarını söyledi. Bu amaçla EPAL tarafından TEPAL’e gönderilen yurt dışı kaynaklarda biriken tüm parayı TL’ye çevirdiklerini belirten Balcıoğlu, "Hesaplarımızda yılda yaklaşık 100 bin avro dolayında para birikmektedir. Bu parayı geçmişte ihtiyaç oldukça TL’ye çeviriyorduk. Ancak ülkemizin ekonomisi üzerinde oynanan oyunları bozmak için mevcut hesaplarımızdaki tüm parayı TL’ye çevirme kararı aldık. Bundan sonrasında da döviz hesabımıza gelen tüm paraları TL’ye çevireceğiz" dedi.
Dövizde yaşanan dalgalanmaların sadece küresel kaynaklı olmadığını söyleyen Muzaffer Balcıoğlu, Türkiye ekonomisinin bir takım çevrelerce yapılan manipülatif hareketlere karşı karşıya olduğunu ifade etti. TL’ye değer kaybettirmeyi hedefleyenlere fırsat verilememesi gerektiğine vurgu yapan Balcıoğlu, "Bugün Türkiye’de, ne kamu, ne de özel sektör açısından bundan 5 ya da 10 ay öncesine kıyasla daha kötü bir tablo yok" diye konuştu.
Herkes destek olmalı
TEPAL olarak Türkiye ekonomisi üzerinde oyun oynamak isteyen çevrelere fırsat vermemek için güçleri nispetinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan "Dövize hayır, TL’ye evet" kampanyasına katıldıklarını belirten Muzaffer Balcıoğlu, bu konuda herkese görev düştüğüne de dikkat çekti. Balcıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği, Sayın Başbakanımızın gerekli tedbirleri almak için çalışmalar yürüttüğü ve halkımızın da destek verdiği ’Dövizini Bozdur, Tasarrufunu TL ile yap’ çağrısına sahip çıkmamız gerekiyor. TEPAL olarak bu çağrıyı destekliyor, üyelerimizi ve vatandaşlarımızı da destek olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<