Alışverişte file dönemi

30 Kasım 2018 Cuma 18:40 2018-11-30 21:31:51
Alışverişte file dönemi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) gelenekselleşen Çevre Ödülleri törenine katıldı. Bakan Kurum, yapılan çevre ve atık düzenlemelerine ilişkin bilgiler vererek gelecek hedeflerinden bahsetti. Sıfır Atık Projesi kapsamında 2023 yılı beklentilerinin yıllık 20 milyar lira tasarruf sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Kurum, “Bu projeyle atıkları kaynağında ayrıştırıyoruz ve bu ayrışan atıkları ger dönüşümde kullanıyoruz. Organik atıkları da komposto haline getirip üretimde kullanmak üzerine bir proje” dedi.

banner380

“Eskiden olduğu gibi filelerimizle, bez çantalarımızla alışverişe gideceğiz”
“Artık atık atmamayı millet olarak öğrenmemiz gerekiyor” diyen Kurum, “Bu kullanımları azaltmak üzere plastik poşetleri ücretlendirdik ve hedefimiz yıllık poşet kullanımı 40 adede düşürmek. Buradan bir gelir beklemiyoruz sadece kullanımı azaltmak istiyoruz. Eskiden olduğu gibi filelerimizle, bez çantalarımızla alışverişe gideceğiz. O çantaları da birkaç defa kullanacağız. Alışverişlerimizde bunlara dikkat edersek çok daha iyi olur” diye konuştu.
Bakan Kurum konuşmasının ardından ödül alan firmalara ödüllerini takdim etti.  

Son Güncelleme: 30.11.2018 21:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<