banner359

Altın tepe taklak!

Altın, Fed'in faizi Haziran ayında artırmayacağını işaret etmesinin ardından gerçekleştirdiği kazançlarını korudu. İç piyasada ise gramı 101'den 100 lira seviyesine düştü.

21 Mayıs 2015 Perşembe 11:16 2015-05-21 11:22:08
Altın tepe taklak!

FED tutanakları iç piyasada farklı etkiye neden oldu. Altının gramı dün 101 lira seviyesindeydi. Bugün 100 liranın hemen üstüne geriledi. Böylelikle altın son 1 ayda gramda yaklaşık 3 lira kaybetmiş oldu.

ANALİZ

ABD'de dün akşam açıklanan 28-29 Nisan toplantısının tutanaklarına göre, Fed yetkililerinin çoğu, Haziran ayında açıklanacak verilerin, 2006'dan bu yana yapılacak ilk faiz artırımını garanti altına almaya yetecek denli güçlü olmayacağını düşünüyor. Tutanaklar ayrıca, Fed'in, ilk çeyrekteki yavaşlamanın ardından, ekonominin yukarı yönde kıpırdayacağını düşündüğünü de teyit etti. ABD merkez bankasının niyetlerine ilişkin bir sonraki sinyal, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Providence, Rhode Island'da ekonomik görünüm hakkıında yapacağı konuşmadan gelecek.

UZMAN GÖRÜŞÜ

Australia & New Zealand Banking Group Ltd. , bilgilendirme notunda, "Altın, Fed'in Haziran toplantısında faiz artırmayacağını işaret eden FOMC tutanaklarından bir miktar destek buldu," dedi ve "Tutanakların ekonomik faaliyete yönelik değerlendirmelere ilişkin tonu, Nisan toplantısı sonrası yapılan FOMC açıklamasından ve Mart toplantısından daha dengeliydi" şeklinde görüş bildirdi.

Son Güncelleme: 21.05.2015 11:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<