banner359

BTSO’dan Bursa Ekonomisine İki Yeni Merkez

Bursa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılacak Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB) temeli yarın (cuma) atılıyor.Geçtiğimiz aylarda Enerji Verimliliği...

03 Aralık 2015 Perşembe 14:33
BTSO’dan Bursa Ekonomisine İki Yeni Merkez
Bursa Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yaptırılacak Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi ile Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’nin (MESYEB) temeli yarın (cuma) atılıyor.
Geçtiğimiz aylarda Enerji Verimliliği Merkezi’ni hizmete açan BTSO, Bursa’da bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyor. BTSO, tekstil sektörünün üretim üssü Bursa’da Türkiye’de ilk defa Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’nin ve Güney Marmara’da alanında tek olan MESYEB’in yeni binasının temelini atıyor. 4 Aralık 2015 Cuma günü saat 14.00’da BUTGEM yerleşkesi yanında yapılacak temel atma törenine İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, belediye başkanları, kamu kurumların idarecileri ve Bursa iş dünyasının temsilcileri katılacak.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, iki merkezin de Bursa’ya değer katacağını söyledi. Bursa iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda hayata geçirilen MESYEB’in mesleklerin uluslararası standartlara taşınmasına öncülük edeceğini kaydeden Başkan Burkay, BEBKA’nın da destekleriyle hayata geçirilecek mükemmeliyet merkezinin de sektörün klasik tekstilden teknik ve fonksiyonel tekstile geçişi hızlandıracağını dile getirdi. “Bursa’ya hem MESYEB’in yeni binasını hem de mükemmeliyet merkezini kazandırmanın gururunu yaşıyoruz” diyen Burkay, “Bursa sanayisinin dönüşümü noktasında kararlı adımlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Bu merkezlerin Bursa’ya kazandırılmasında bizlere desteklerini esirgemeyen Bursa iş dünyasının temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyor, kentimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
MÜKEMMELİYET MERKEZİ SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERECEK
Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi, alanında Türkiye’de bir ilk olacak. BTSO liderliğinde BEBKA’nın, UTİB ve BUTEKOM’un desteğiyle tekstil ve teknik tekstilin inovasyona dayalı ve katma değerli üretiminin güçlenmesi için hayata geçecek merkez, sektörde yeni fikir ve projelerin hayata geçmesine öncülük edecek. Merkezde, toplantı ve eğitim salonları, pilot üretim tesisi, laboratuvarlar, firma ofisleri, moda ve tasarım alanı gibi bölümler yer alacak. Yaklaşık 13 bin metrekarelik alana sahip olacak merkez, hem bölge hem de ülkenin tekstil ve hazır giyim sektörlerinin sürdürülebilir büyümesine liderlik edecek.
Bursa’da nitelikli iş gücünün uluslararası standartlara taşımak için hayata geçirilen MESYEB’in hizmetlerini etkin ve verimli bir şekilde sürdürebilmesini sağlayacak yeni merkez binası ise bin 240 metrekare alan üzerinde kurulacak. 2 kattan oluşan merkezde, yönetim birimi, inşaat eğitim ve sınav alanları yer alacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<