Burkay: “Büyüme rakamları Türkiye ekonomisinin potansiyelini gösteriyor”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2016 yılında bütün zorluklara rağmen yüzde 2,9 büyüme başarısı gösterdiğini söyledi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan...

31 Mart 2017 Cuma 15:26
Burkay: “Büyüme rakamları Türkiye ekonomisinin potansiyelini gösteriyor”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2016 yılında bütün zorluklara rağmen yüzde 2,9 büyüme başarısı gösterdiğini söyledi.

banner380

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2016 yılı dördüncü çeyrek büyüme verisine ilişkin açıklamalarda bulunan İbrahim Burkay, hükümetin ekonomiyi canlandırmaya dönük adımlarının büyüme performansına yansıdığını belirtti. Özellikle son çeyrek büyüme oranının yüzde 3,5 seviyesinde olduğuna işaret eden Başkan Burkay, “Türkiye ekonomisi 2016’nın üçüncü çeyreğinde 27 çeyrek sonra bir daralma yaşamıştı. Son çeyrekte ise tüketimi canlandırmaya yönelik alınan vergi önlemleri ve düzenlenen kampanyalar, ekonomimizin yeniden yükselişe geçmesini sağladı” ifadelerini kullandı.

Son çeyrekte elde edilen verilerle birlikte Türkiye’nin yeni bir başarı hikayesi yazmaya başlayacağını belirten Burkay, “Ekonomimiz için gerekli olan, yatırım ortamını iyileştirecek, tüketimi ve ihracatı olumlu yönde etkileyecek reformların süratle hayata geçirilmesidir. Bu kapsamda 16 Nisan’daki Referandum büyük önem taşımaktadır. 17 Nisan’dan itibaren ülkemiz, istikrarlı bir siyasi iktidar, güçlü demokrasi ve sarsılmaz ekonomisiyle geleceğini daha net bir şekilde tayin etme imkanına sahip olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<