banner359

Bursa iş dünyasından faiz artışı ve AB değerlendirmesi

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Merkez Bankası’nın Faiz Kararı İle Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye İle Müzakereleri Durdurulmasına Yönelik Geçici Kararı Değerlendirdi.

24 Kasım 2016 Perşembe 16:37
Bursa iş dünyasından faiz artışı ve AB değerlendirmesi
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Merkez Bankası’nın faiz kararı ile Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakereleri durdurulmasına yönelik geçici kararı değerlendirdi.
Başkan İbrahim Burkay, 27 çeyrektir ekonomik büyümesini sürdüren Türkiye’nin komşularında yaşanan siyasi gerginliklere ve ekonomik krizlere rağmen pozitif değerlere sahip olduğunu söyledi. Merkez Bankası’nın daha önce üst üste 7 kez faiz indirimine gittiğini hatırlatan İbrahim Burkay, Merkez Bankası’nın son faiz kararında dövizdeki dalgalanmanın etkisi olduğunu, bunun da piyasalarda olumsuz etki oluşturmayacağını dile getirerek, “MB, beklentilerin ötesinde sınırlı ölçüde faiz artışına gitti. Kredi ve diğer faizlerde çok fazla artışa yol açmayacaktır. Bu artışın piyasalara negatif bir etkisi olacağını düşünmüyorum” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’nin en fazla ihracatını Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yaptığını söyledi. AB ile Türkiye arasındaki ekonomik işbirliğinin uzun yıllardır aralıksız sürdüğünü ifade eden İbrahim Burkay, Avrupa Parlamentosu’nun müzakerelerin durdurulmasına yönelik aldığı ‘geçici’ kararın bağlayıcı olmadığını ifade etti. 13-14 Aralık tarihlerinde Brüksel’de yapılacak AB Liderler Zirvesi’nin önemli olduğunu kaydeden Burkay, “AP’nin aldığı bu karar, Liderler Zirvesi ve AB Komisyonu’na bir tavsiye niteliği taşıyor. 13-14 Aralık’ta Brüksel’de yapılacak zirvenin sonuçları önemli. Avrupa Birliği’nin de ilişkilerimizde Türkiye’ye karşı oluşturulmak istenen menfi algının önüne geçecek yaklaşımlarda bulunması bu sürecin iyi yönetilmesine katkı sağlayacaktır. Sonuç olarak AP’nin bu tavsiyesini liderler değerlendirecek. Zirveden çıkacak sonuçları takip etmeliyiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<