Bursa Kent Meydanı’nda Kentsel Dönüşüm Sürüyor

Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılına damga vuracak yatırımlarından birisi olan Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar hız kazandı. Bölgede toplam 33 bina kamulaştırılırken, hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin...

20 Nisan 2016 Çarşamba 12:18
Bursa Kent Meydanı’nda Kentsel Dönüşüm Sürüyor
Osmangazi Belediyesi’nin 2016 yılına damga vuracak yatırımlarından birisi olan Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar hız kazandı. Bölgede toplam 33 bina kamulaştırılırken, hak sahiplerine yaklaşık 43 milyon 464 bin TL kamulaştırma bedeli ödendi.
Toplam 3.4 hektar uygulama alanına sahip Kent Meydanı kentsel dönüşüm projesi için kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Şu ana kadar bölgede toplam 9 bin 466 metrekare alanın kamulaştırması tamamlandı. İstimlak edilen 33 dükkanın 7’sinin yıkımı gerçekleştirilirken, diğer 26 dükkanda ise tahliye işlemleri devam ediyor. Dükkanların tahliyesinin ardından yıkımları gerçekleştirilerek ve Bursa’ya vizyon kazandıracak Kent Meydanı projesinin temelinin atılması için geri sayım başlayacak.
Kent Meydanı’nın şu anda Bursa’nın en kıymetli yeri olduğunu ifade eden Başkan Dündar, “Burada bizim bir hayalimiz var. Hedefimiz meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Bu projede sadece yapılacak kamulaştırmaların maliyetinin 150 milyon lira dolayında olacağı öngörülüyor. Kamulaştırmaların yarısından fazlasını tamamladık. 2016 yılında kamulaştırma işlemlerini sonlandırıp projeyi başlatmayı hedefliyoruz
Bir de bu meydanın yapım maliyeti var. Bu proje kapsamında bölgedeki her şeyi yıkarak yeni bir meydan ortaya çıkaracağız. Meydanın altını da otopark olarak yapacağız. Mimarisiyle dikkat çeken bu proje bölgenin çehresini değiştirecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<