Bursa plajları 900 bir kişiyi ağırladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinde yapılan düzenlemeler sayesinde geçen yaz 750 bin kişinin kullandığı plajlardan bu sene 900 bin kişi yararlandı.Büyükşehir Belediyesi’nin, 115 kilometreyi bulan...

20 Ekim 2016 Perşembe 16:54
Bursa plajları 900 bir kişiyi ağırladı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mudanya, Gemlik ve Karacabey sahillerinde yapılan düzenlemeler sayesinde geçen yaz 750 bin kişinin kullandığı plajlardan bu sene 900 bin kişi yararlandı.
Büyükşehir Belediyesi’nin, 115 kilometreyi bulan deniz ve 180 kilometreyi bulan göl sahillerinin de yaz turizmine kazandırılması hedefiyle yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Gemlik, Mudanya ve Karacabey sahillerinde hem plajlarda hem deniz yüzeyinde temizlik, eskiyen iskelelerin onarılması, sahil kesiminde yeşil alanlar ve çocuk oyun alanları oluşturulması gibi çalışmalarla sahillerdeki kalite en üst seviyeye çıkarılırken, Bursa plajlarını tercih eden tatilci sayısı da geçen sezona nazaran yüzde 20 arttı. Geçen yaz Bursa plajlarını yaklaşık 750 bin kişi kullanırken, sosyal donatı alanlarının oluşturulması, plaj bakımlarının artması sayesinde bu sayı bu sezon 900 bine ulaştı.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sahil Hizmetleri Daire Başkanlığınca, bu yaz 24 halk plajında 69 temizlik personeli ile yapılan temizlik hizmetine ilaveten sezon öncesi yapılan tesviye ve kum nakilleri ile daha temiz ve düzenli bir görünüme kavuşan plajlara 27 adet soyunma kabini, 62 adet ücretsiz duş ve 252 adet çöp kutusu yerleştirildi. Yüzme sezonu öncesinde 2015 yılı kış aylarından kalan atıklar temizlenirken, 2016 yüzme sezonu boyunca sabah erken saatlerinde plajlarda biriken çöp ve atıklar toplanarak plajlar her gün kullanıma hazır hale getirildi.
Mudanya ve Gemlik’te bulunan halk plajlarına kum nakilleri yapılırken, traktör ve kepçelerle plaj kumu tesviye çalışmaları düzenli olarak yapıldı. Büyükşehir Belediyesine ait son model 3 adet kum eleme makinası ile plaj kumunun elenerek tesviyesinin yanında, kum üzerinde bulunan taşlar ve çöpler temizlenirken, sahillerimizin kum yapısı da iyileştirilmiş oldu.
Kıyı plaj temizliği ile 2015 yılında toplanan atık miktarı 5 bin 75 metreküp iken 2016 yılında bu miktar 1 bin 335 metreküpe ulaştı. Plajlarda vatandaşların ücretsiz istifadesine sunulan duşlarda 5 bin metreküp su tüketildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<