banner359

Bursa seferberlikte üstüne düşeni yaptı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay, başlatılan “istihdam seferberliği”ne 19 bin yeni istihdamla destek verdiklerini söyledi.İstihdam artışında Bursa’da kurulan yeni firmalar ile ihracat artışının payının önemine...

04 Nisan 2017 Salı 12:22
Bursa seferberlikte üstüne düşeni yaptı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) İbrahim Burkay, başlatılan “istihdam seferberliği”ne 19 bin yeni istihdamla destek verdiklerini söyledi.

İstihdam artışında Bursa’da kurulan yeni firmalar ile ihracat artışının payının önemine dikkat çeken Burkay, “İhracat artışımız ilk çeyrekte ülke ortalamasının neredeyse 3 katına ulaşarak yüzde 18’lik yükselişle 3,4 milyar dolara yükseldi. Bursa iş dünyası aynı dönemde kapanan her bir firmaya karşılık üç yeni firma açtı. Şehirde son 3 ayda toplam 1000 yeni şirket kuruldu” diye konuştu.

BTSO olarak üyelerinin yanında olmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Burkay, “Nefes Kredisi’ne en fazla destek sağlayan odayız. 900’ü aşkın üyemiz 110 milyon TL’lik kaynak kullandı. Halkbank ile üyelerimize piyasa koşullarının çok daha altında kredi imkanı sunduk. BTSO üyesi 550 firmamıza 60 milyon TL’lik kaynak sağladık” açıklamasını yaptı.

Burkay, “Dört farklı noktada açtığımız istihdam bürolarıyla iş arayanlarla işverenleri aynı platformda buluşturmaya başladık. Bursa, yüzde 8’in altındaki işsizlik oranıyla Türkiye ve AB ülkeleri ortalamasından daha iyi seviyede. Bursa iş dünyası olarak işsizliği yıl sonunda yüzde 6 seviyelerine kadar çekmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Bursa’nın kaydettiği istihdam performansında kurulan yeni firma sayısı ile birlikte, ihracattaki artış payının da önemli olduğunu belirten Burkay, “Bursa iş dünyası ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ anlayışıyla yatırımlarını sürdürüyor. Şehirde kurulan şirket sayısı son 3 ayda bine ulaştı. Bursa’da yılın ilk 3 ayında kapanan her firmaya karşılık 3’ten fazla yeni şirket kuruldu. Memleketimizin aydınlık geleceği için üretimden, yatırımdan ve ihracattan asla vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<