Bursa’da 13 İngiliz firması faaliyet gösteriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Birmingham Ticaret Odası ile iş birliği protokolü imzaladı.BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi...

31 Ocak 2017 Salı 11:30
Bursa’da 13 İngiliz firması faaliyet gösteriyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Birmingham Ticaret Odası ile iş birliği protokolü imzaladı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, BTSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi (BTSOTAM) Başkan Yardımcısı ve Uluslurarası Tahkim Hakemleri Kurumu Başkan Vekili Bennar Aydoğdu, İngiltere’ye giderek, Birmingham Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Birmingham Ticaret Odası Başkanı David Waller ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan BTSO heyeti, İngiltere’nin ikinci büyük şehri olan Birmingham ve ekonomisi hakkında bilgiler aldı. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Bursa’nın Türkiye’nin en önemli üretim üslerinden birisi olduğunu söyledi. Bursa’nın 13 milyar dolarlık ihracatıyla 112 ülkeden fazla ihracat yaptığını dile getiren Cüneyt Şener, kentin otomotiv, makine, tekstil gibi birçok sektörde güçlü bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

banner380

İngiltere ve Türkiye arasındaki tarihi dostluk ve işbirliğinin her geçen dönem arttığına dikkati çeken Cüneyt Şener, Bursa’da 550 firmanın İngiltere ile ticaret yaptığının altını çizdi. Bursa’da 13 İngiltere sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini kaydeden Şener, “Dünyanın dört bir yanına ürünlerini ihraç eden Bursa’mız ile İngiltere arasında güçlü bir ticaret köprüsü var. Biz bu köprüyü Birmingham Ticaret Odası ile birlikte yaptığımız bu işbirliği protokolüyle daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu anlaşma, iki şehir arasındaki yeni işbirliklerinin önünü açacak, Türkiye- İngiltere ticaret hacminin de güçlenmesini sağlayacak” dedi.

Birmingham Ticaret Odası Başkanı David Waller, Birmingham’ın 700’ü uluslararası olmak üzere, 36 bin işletmeye ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Şehrin Bursa ile birçok benzer özelliğinin olduğunu kaydeden Waller, otomotiv ve havacılık sektörlerinde önemli güce sahip olduklarını vurguladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile yapılan işbirliği protokolünün iki şehir için tarihi bir adım olduğunu ifade eden Waller, “Protokolümüzün, iki ülkenin geçmişten gelen köklü ilişkilerine daha fazla ivme kazandıracağına yürekten inanıyorum” dedi.

Bursa’nın sanayi alanındaki tecrübesinin kendisini etkilediğini belirten Waller, özellikle TEKNOSAB Projesi’ne hayran kaldığını söyledi. Türkiye’nin 4. sanayi devriminin sembolü olacak TEKNOSAB’ın kent için büyük bir şans olduğunu ifade eden Waller, “TEKNOSAB Projesi muhteşem bir proje. Bu proje Bursa’ya büyük bir değer katacaktır. Yüksek teknoloji odaklı bu projenin hayata geçmesinde öncü olan BTSO’yu vizyonundan dolayı tebrik ediyorum. TEKNOSAB ve diğer yürütülen projeler güçlü bir vizyonun ürünü. En kısa sürede bir heyet oluşturarak, Bursa’ya gelmeyi ve çalışmalarınızı yerinde görmeyi istiyorum” dedi.

Ardından BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ve Birmingham Ticaret Odası Başkanı Waller iş birliği protokolüne imza attı. Protokolle Türk ve İngiliz firmalarının ticaret ve yatırım faaliyetlerinin desteklenmesi, fuar, sergi, seminer ve iş heyetleri organizasyonlarının gerçekleştirilmesi, tarafların ticari ve ekonomik ilişkiler konusunda bilgi alışverişi talepleri gibi birçok alanda ortak hareket etmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<