Bursa’da tıbbi ve aromatik bitki atağı

KARACABEY'DE AROMATİK BİTKİLER ÜRETİLİYOR

29 Ekim 2020 Perşembe 12:15
Bursa’da tıbbi ve aromatik bitki atağı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde belediye tarafından şehir ekonomisine katkı sağlayacak önemli bir daha atıldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Park Bahçeler Müdürlüğüne yaptığı ziyarette üretim planlama çalışmaları çerçevesinde belediye tesislerinde ekilerek üretimine başlanan Lavanta, Ekinezya, Ejder Meyvesi ve Aronya bitkileriyle ilgili süreci incelerken, kırsal kesimlerde ek gelir elde edilebilecek projeler için başlattıkları çalışmalardan bahsetti.

banner380

Ekonomik getirisi ve besin değeri yüksek

Ziyarette teknik personelden konu hakkında bilgi alan Özkan yaptığı açıklamada, “Verimli toprakları ve ılıman iklimi ile bitkisel üretim ve çeşitlilik açısından büyük avantajları bulunan ilçemizde, tıbbi ve aromatik değere sahip bitkilerin yetiştirilerek belediye bütçesine katkı sağlanması, elde edilen verim ve deneyimler ışığında belediyemiz öncülüğünde bölgedeki çiftçilerin de üretime teşvik edilerek, kırsal mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımıza ek bir gelir elde ettirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda, üretim planlama çalışmalarına değerli aromatik ve tıbbi bitkilerden lavanta ile başlanılmış olup, Öğretmenler Parkı içerisinde 10 dönüme 15 bin adet dikimi yapılmıştır. Ayrıca yine ekonomik getirisi ve besin değeri yüksek olan ejder meyvesi ile bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kalp damar hastalıkları, soğuk algınlığı, kanser gibi hastalıklarını önlemesi başlıca özellikleri arasında yer alan aronya meyvesinin yetiştirilmesine de tesislerimizde başlanmıştır’’ dedi.

Özkan ayrıca, “Bu çalışmalar ile hem ilçemizdeki peyzaj çalışmalarında maliyeti düşük, görsel yönden daha güçlü ve pratik bitkiler kullanacağız hem de üretimini yaptığımız bu bitkilerin, kırsal kesimlerde üreticilere ilave bir kazanç kapısı olması için çalışacağız” dedi.

Ekinezyada verimli sonuçlar

Dağkadı Mahallesinde Kadın Kooperatifince Tarım Müdürlüğü desteğiyle ekimine başlanan ekinezya bitkisinin kısa sürede verimli hale getirilerek kazanç kapısına dönüştüğünün de altını çizen Özkan, ekinezya için de önümüzdeki sezonda üretimine başlanılması için çalıştıklarını kaydetti.

Öte yandan, ilçenin kuzey çıkışında yer alan Öğretmenler Parkı içerisinde çeşitli bitkilerden oluşan tıbbi ve aromatik bitki bahçelerinin yapılacağı açıklandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<