Bursa’da toplulaştırmayı bekleyen 45 bin hektar arazi var

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve beraberindekileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İl Müdürü...

06 Eylül 2016 Salı 11:16
Bursa’da toplulaştırmayı bekleyen 45 bin hektar arazi var
AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
İlçe Başkanı Ali Yılmaz ve beraberindekileri ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten İl Müdürü Ömer Ceylan, Bursa’daki hayvancılık ve zirai faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu. Bursa’da toplulaştırmayı bekleyen 45 bin hektar arazinin olduğuna dikkat çeken Ömer Ceylan, “Bursa’mızın 110 bin hektar toplulaştırma arazisi var. Bunun 65 bin hektarı cumhuriyet tarihinden bu yana toplulaştırılmış ve toplulaştırma planına alınmış. Bu konuda son on yılda ciddi bir yol kat edilmiştir. Hedefimiz şu an Bursa’da yaklaşık 45 bin hektar alanda toplulaştırmayı sağlayabilmektir. Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yüzde 50’si gerçekleşen toplulaştırmanın geri kalan yüzde 50’sini de biz yapalım diye bir hedef koyduk önümüze. Etap etap gerçekleşecek çalışmalarımız 4 yıl içerisinde tamamlanacak.
Bursa’yı hayvan hastalıklarından arî il yapmak için çalıştıklarını söyleyen Ömer Ceylan, “Biliyorsunuz ki ilimizde salgın hayvan hastalıklarının asgari seviyeye düşürülmesi ve hastalıktan ari işletmelerin sayısının artırılması büyük önem arz etmektedir. Hayvan hastalıkları, çok ciddi verim kayıplarına ve ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık” dedi.
Türkiye’de ilk olacak
İl Müdürü Ömer Ceylan, “İlimizde kooperatif ve birlikler ile ortaklarının ürünlerini pazarlamasına yönelik çalışmalara başlandı. Pazarlamaya ilişkin network sistemi oluşturulacak. Bu projemiz ile ilimizdeki tarım teşkilatlarının ürünlerinin direk yerel ve ulusal pazarlara sunulmasını sağlayarak hem üreticilerimizin gelirlerinin artırılması, hem de tüketicinin düşük maliyet ile gıdaya ulaşması öngörülmektedir” dedi.
Ceylan, Türkiye’de ilk olacak olan tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi oluşturulması hususunda da çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.
Ömer Ceylan’a yeni görevinde başarılar dileyen AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz ise, “Sizlerin başarısı ülkemize sağlanan bir katkıdır. Ülke ekonomisine, çiftçisine, üreticisine sağlayacağınız bu katkıya biz de siyasiler olarak elimizden geldiğince katkı vermek isteriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<