banner359

Bursalı firmalar Turkchem Chem Show Eurasia’da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kimya sektöründe faaliyet gösteren üyelerini 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nda buluşturdu.Bursa’da kimya sektöründe üretim yapan BTSO üyeleri, Türkiye ve Avrasya’nın en geniş kapsamlı kimya...

13 Kasım 2016 Pazar 13:56
Bursalı firmalar Turkchem Chem Show Eurasia’da
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), kimya sektöründe faaliyet gösteren üyelerini 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nda buluşturdu.
Bursa’da kimya sektöründe üretim yapan BTSO üyeleri, Türkiye ve Avrasya’nın en geniş kapsamlı kimya platformu olarak gösterilen, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen 7. Uluslararası Kimya Sanayi Grup Fuarı’nı (Turkchem Chem Show Eurasia 2016) ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran’ın da katıldığı fuarda, BTSO Kimya Sektör Konseyi Başkanı Cemal Tuna, 22. Meslek Komitesi Başkanı Kerim Sabuniş de yer aldı. BTSO heyeti, çeşitli ülkelerden fuara gelen firmaların stant açtığı fuarda, sektördeki yeni gelişmeleri inceleme fırsatı buldu. Heyet, aynı zamanda fuarda ürünlerini tanıtan Bursalı firmaların stantlarını da inceledi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Duran, kimya sanayinin pek çok sektöre ara mal ve ham madde temin eden bir dal olduğunu belirterek, sektörün gerek üretim gerekse dış ticarette önemli bir role sahip olduğunu söyledi. Sektörün ürünlerinin oldukça geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu ifade eden Duran, “Türkiye’de kimya endüstrisi, petrokimya, deterjan, sabun, ilaç, boya gibi çok sayıda üretim dalına hitap ediyor. Sektörün 2015 ihracatı, yaklaşık 16 milyar dolar. Yaklaşık 300 bin kişinin istihdam edildiği sektörün 2023 ihracat hedefine ulaşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
BTSO olarak Bursa iş dünyasını yurt içi ve yurt dışı fuarlarla buluşturarak, dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmelerini sağladıklarını dile getiren Duran, fuar organizasyonlarının firmaların rekabetçi kimliğine ve ihracat potansiyeline güç kattığını vurguladı. Turkchem Chem Show Eurasia’nın kimya sektörünün en büyük buluşmalarından biri olduğunu aktaran Duran, “Fuarlar, sektörlerimizin yeni teknolojileri takip etmesinde, öncü rol oynuyor. BTSO olarak, Bursa iş dünyasının talepleri doğrultusunda, üyelerimizi sektörlerin öncü fuarlarıyla buluşturuyoruz. Turkchem Chem Show Eurasia da sektörümüzde oldukça önemli bir yere sahip. Firmalarımızı bundan sonra da fuar organizasyonlarıyla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Teknolojinin ihtiyaç duyduğu tüm alanlarda üretimin kimyasal ürünlerle sağlandığını ifade eden BTSO Kimya ve Maden Konseyi Başkanı Cemal Tuna ise fuarların sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri takip etme açısından oldukça önemli olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<