banner359

Bursa’nın İhracatına EXİMBANK Desteği

Ak Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Eximbank Bursa İrtibat Bürosu’nun Kullandırdığı 2015 Yılına Ait Kredi Rakamlarını Açıkladı.

11 Ocak 2016 Pazartesi 14:25
Bursa’nın İhracatına EXİMBANK Desteği
İhracatın geliştirilmesi ve çeşitlendirilmesine destek olan Türk Eximbank, Bursa İrtibat Bürosu aracılığı ile 2015 yılında 867 milyon 35 bin dolar kredi kullandırdı. İhracatçıların kullandığı kredi miktarı bir önceki yıla oranla yüzde 4 artış gösterdi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Eximbank Bursa İrtibat Bürosu’nun kullandırdığı 2015 yılına ait kredi rakamlarını açıkladı. Eximbank’ın, aracı bankalar yoluyla ve doğrudan olmak üzere iki çeşit kredi kullandırdığını kaydeden Şahin, kullanılan kredilerde ağırlığı kısa, orta ve uzun vadeli doğrudan kullanılan kredilerin oluşturduğunu bildirdi. Bursa İrtibat Bürosu’nun Bursa’nın yanı sıra Bilecik, Yalova ve Balıkesir illerindeki ihracatçı ve imalatçılara da hizmet verdiğini kaydeden Vekil Şahin, 2014 yılında aracı bankalar aracılığı ile kullanılan kredi miktarının 165 milyon 391 bin dolar olduğunu, 2015 yılında ise bu rakamın yüzde 18 artışla 194 milyon 727 bin dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi.
Bursalı ihracatçı ve ihracata yönelik üretim yapan imalatçıların bankanın sağladığı imkânlardan en iyi şekilde yararlanması için çaba gösterdiklerini söyleyen Şahin, asıl hedeflerinin bankanın Bursa’ya şube açması olduğunu yineledi. İrtibat Bürosu’nun personel yönünden güçlendirildiğini, bunun da kullanılan kredi miktarlarına olumlu yansıdığını ifade eden Şahin, Bursa’nın, bankanın bir ile şube açılması için aranan 1 milyar dolarlık kredi kullanımı şartını yerine getirmeye çok yaklaştığını vurguladı.
Şahin, 2014 yılında 670 milyon 364 bin dolar olan bankanın doğrudan kullandırdığı kısa, orta ve uzun vadeli ihracat kredisinin ise yaklaşık 2 milyon dolarlık artışla 672 milyon 307 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti. Şahin, “2014 yılında Eximbank Bursa İrtibat Bürosu’nun 2015 yılında kullandırdığı toplam ihracat kredisi miktarı yüzde 4 artışla 867 milyon 35 bin dolara ulaştı. Banka, 12,5 milyar dolarlık Bursa ihracatının yüzde 6.18’ini finanse etti. Bursa bankanın bir ile şube açmak içi aradığı kriteri yerine getirmeye çok yaklaştı. Toplam kullanılan kredi miktarı 1 milyar dolara ulaştığında, bankanın Bursa şubesi açılabilecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<