banner359

Bursa’ya Yeni Yılda 1 Milyar 198 Milyon Yatırım

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında 1 milyar 198 milyon lira yatırım bütçesiyle yeni projelere imza atacak.Bursa yeni yılda 17 ilçesi için ayırdığı büyük bütçesini en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak öncelikle ulaşım, sağlık,...

07 Ocak 2016 Perşembe 14:53
Bursa’ya Yeni Yılda 1 Milyar 198 Milyon Yatırım
Bursa Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında 1 milyar 198 milyon lira yatırım bütçesiyle yeni projelere imza atacak.
Bursa yeni yılda 17 ilçesi için ayırdığı büyük bütçesini en ince ayrıntısına kadar hesaplayarak öncelikle ulaşım, sağlık, sosyal hizmetler, yeşil alan ve çevre hizmetlerine ayıracak. En büyük payı il merkezine ayıran Büyükşehir Belediyesi, 442 milyon liralık bütçesiyle önceliği ulaşımda en çok tercih edilen raylı sisteme, Kent Meydanı - Terminal tramvay hattına verecek. Asfalt çalışması başta olmak üzere köprü, kavşak, trafik ve yol düzenlemeleri de bu paydan en çok yatırım alan çalışmalar olacak. Ayrıca Teleferik projesine 5 milyon liralık yatırım da bu yıl gerçekleşecek.
SAĞLIK VE SPORA DA YATIRIM ARTIYOR
Büyükşehir, geçtiğimiz yıllarda sağlık ve spora ayrılan bütçelere kıyasla 2016 yılında öngörülen bütçe ile daha sağlıklı bir kent oluşturmayı hedefliyor. Büyükşehir, 210 milyon liralık bütçe ile spor tesisleri, halk eğitim hizmetleri, ilaçlama ve evde bakım hizmetleri için çalışacak. Daha sağlıklı bir kent için yeşil alanlar, kamulaştırma ve atık yönetimi için bu bütçeden büyük paylar ayrılıyor. Kamulaştırmalar, imar, ulaşım ve yeşil alanlar için ayrılan bütçe ise 2016 yılında 80 milyon lira olacak.
UNESCO’NUN HAKKI VERİLECEK
2014 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine girmeyi başaran Bursa, tarih ve kültür alanındaki yatırımlara ev sahipliği yapmaya devam edecek. Tarih ve kültür turizminde Türkiye’nin en önemli illerinden biri olan Bursa, 89 milyon liralık bütçe ile 2016 yılında da restorasyonlar, kültürel faaliyetler, tesis yapımları ile tarihi canlandırmaya devam edecek. Ayrıca kentsel dönüşüme 43 milyon ayıran Büyükşehir, İstanbul yolu ve Tabakhaneler bölgesini yeniden inşa edecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<