banner359

BUTGEM, mesleki eğitime güç katmaya devam ediyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı.Mesleki eğitim alanında dünyaya model olan BUTGEM, Türkiye’nin...

13 Ekim 2016 Perşembe 15:59
BUTGEM, mesleki eğitime güç katmaya devam ediyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin (BUTGEM) yeni eğitim ve öğretim dönemi başladı.
Mesleki eğitim alanında dünyaya model olan BUTGEM, Türkiye’nin iş gücüne nitelikli personel kazandırmaya devam ediyor. Her yıl 3 bine yakın kişinin mezun olduğu ve bunların ortalama yüzde 80’inin istihdam edildiği BUTGEM’de yeni eğitim öğretim dönemi başladı. DOSAB’ta bulunan BUTGEM Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen törene, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener, SGK İl Müdürü Erhan Karaca, meclis ve komite üyeleri ile kursiyerler katıldı.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk törende yaptığı konuşmasında, BUTGEM’in Türkiye’ye örnek olmaya devam ettiğini söyledi. Bursa sanayisine nitelikli personel yetiştirerek ekonomiye değer katan merkezden şimdiye kadar 17 binden fazla kişinin faydalandığını kaydeden Remzi Topuk, BUTGEM’in bugüne kadar 700’den fazla kurs programı gerçekleştirdiğini ifade etti. Meclis Başkanı Topuk, “Mesleki eğitim konusunda BUTGEM, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada örnek gösteriliyor. Ekonomik kalkınma, mesleki eğitimden geçer. Bu bilinçle faaliyetlerini sürdüren BUTGEM’in başarı çıtası her geçen gün daha da yükseliyor. Düzenlenen kurslara katılım sağlayan tüm kursiyerlerime başarılar diliyor. Yeni eğitim öğretim döneminin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını umuyorum” dedi.
BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fahrettin Gülener de Türkiye’nin kalkınmasında ve hedeflerine ulaşmasında mesleki eğitimin önemli bir unsur olduğunu vurguladı. Türkiye’nin üretim üssü konumundaki Bursa’da mesleki eğitime desteklerini sürdüreceklerini kaydeden Gülener, “BUTGEM, Bursa için önemli bir hazine. BTSO olarak meslek sahibi olmak isteyen gençlerimizin BUTGEM’in fırsatlarından ve avantajlarından faydalanmasını hedefliyoruz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin Bursa iş dünyasına hayırlı olmasını diliyor, meslek sahibi olmak isteyen tüm gençlerimizi BUTGEM’in kurslarına bekliyoruz” diye konuştu.
SGK İl Müdürü Erhan Karaca, BTSO tarafından hayata geçirilen BUTGEM’in yeni istihdam alanlarının oluşmasına büyük katkı sağladığını söyledi. Türkiye’nin en önemli meselelerinden birisinin kayıt dışı istihdam olduğuna değinen Karaca, bu oranın Türkiye’de yüzde 52’den yüzde 32’lere, Bursa’da ise yüzde 20’ye kadar gerilediğini kaydetti. Türkiye’de yaklaşık 3 milyon işsiz olduğuna değinen Karaca, “İşsizlik rakamlarına rağmen sanayicimiz nitelikli personel bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. BUTGEM ise sanayide yüksek vasıflı, toplumsal sorumluluk sahibi ve bağımsız düşünce yeteneği gelişmiş insanlar yetiştirerek, ülkemizin istihdamına büyük katkı sağlıyor. Bu çalışmalarından dolayı BTSO’ya teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Yeni bir meslek edinmek veya mesleklerini geliştirmek isteyen gençler, otomotiv, tekstil, endüstriyel otomasyon, mekatronik ve hizmet sektörü gibi dallarda 22 kurs programından faydalanabilecek. Gündüz ve akşam olmak üzere gerçekleştirilecek kurslardan, 18-35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları yararlanabiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<