banner359

Cumalıkızık Esnafına ‘Yıldırım’ Destek

‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi.Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan...

20 Ekim 2015 Salı 13:41
Cumalıkızık Esnafına ‘Yıldırım’ Destek
‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üretmeye devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’taki pazar tezgâhlarını bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak yeniledi.
Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılan ve daha evvel 30 tanesi dağıtılan pazar tezgâhlarının kalan 57 adeti de törenle Cumalıkızıklılara ücretsiz olarak teslim edildi. Cumalıkızık’ın Yıldırım’ın ve Bursa’nın dünyaya açılan medeniyet kapısı olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Şehrimizin gözbebeği Cumalıkızık kadim medeniyetimizin temellerinin atıldığı 700 yıllık miras. Yıldırım’ın asırlar boyu devam eden kültürel ve tarihi mirasına sahip çıkarak, ecdadımızın bizlere emaneti olan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Cumalıkızık’ı geleceğe taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Yıldırım’a çağ atlatacak kentsel dönüşüm projesinde Cumalıkızık’ın turizm merkezi olarak kilit rol oynayacağını da dile getiren Başkan Edebali, “Kentsel dönüşüm projemizle Yıldırım’ı geleceğe taşımayı hedeflerken, geçmişten de kopmuyoruz. Bölgede yapacağımız yenilikler ile Cumalıkızık, yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi haline gelecek. Bu tarihi mirasımızı geleceğe taşımak en büyük görevidir” ifadelerini kullandı.
TARİHİ DOKU GELECEĞE TAŞINIYOR
Cumalıkızık’ın tarihi kimliğini güçlendirmek için projelere hız verdiklerinin de bilgisini veren Başkan Edebali, “Osmanlı’daki kırsal hayatın bir izdüşümü olan Cumalıkızık’ta öncelikle ulaşımı daha iyi duruma getiriyoruz. Köy girişindeki alanlarla ilgili düzenlemeler yaptık. Bugün köy alanında satış yapanlara yeni ve tarihi kimliğe uygun tezgâhları dağıtıyoruz. Daha önce de tabelaları değiştirerek tarihi dokuya uygun hale getirmiştik. Bölgedeki otopark meselesini de çözmek için adımlar atıyoruz” şeklinde konuştu.
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, tarihi mirasa zarar veremeden köyün yeniden şekillenmesini sağlayacak olan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı’nın, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan yapılan incelemeler sonrası onaylandığını da hatırlattı.
Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, Yıldırım Belediyesi’nin bölgenin gelecek bin yılını planladığını söyledi. Aydın, tarihi dokuya bağlı kalınarak yapılacak kentsel dönüşüm sonrası bölge turizminin canlanacağını belirterek, esnafa bereketli kazançlar diledi.
Törene katılan AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise, 700 yıllık tarihe sahip Cumalıkızık’ın Bursa’nın tarih kokan bir mahallesi olduğunun altını çizdi.
Konuşmaların ardından köy esnafını ziyaret eden Başkan Edebali ve protokol üyeleri, esnafa bereketli kazançlar dileğinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<