banner359

Epal Paletleri İle Güvenli Taşımacılık

Dünyanın en büyük palet organizasyonu olan EPAL’in lisansı altında üretilen ahşap paletler, ürünlerin taşıması ve depolanması aşamalarında firmalara büyük katkı sağlıyor. Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi’nden...

14 Nisan 2016 Perşembe 16:07
Epal Paletleri İle Güvenli Taşımacılık
Dünyanın en büyük palet organizasyonu olan EPAL’in lisansı altında üretilen ahşap paletler, ürünlerin taşıması ve depolanması aşamalarında firmalara büyük katkı sağlıyor. Avrupa Paletçiler Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi’nden (TEPAL) yapılan açıklamada, EPAL paletleri tercih eden firmaların bütün dünyada avantajlı hale geldikleri vurgulandı.
Yapılan açıklamada, sadece EPAL tarafından verilen lisans ile üretilebilen EPAL paletlerin dünyada geniş bir dağıtım ve üretim ağına sahip olduğuna dikkat çekildi. EPAL paletlerinin ölçüleri, nem oranı, üretim aşamasında kullanılan metal çiviler, montajlama koordinatları ve tahta ölçülerinin belirli standartlara sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada şu bilgiler verildi:
“EPAL paletler, ısıl işlemden geçmiş olmaları sebebiyle bakteri ve böcek barındırmazlar. Dünyanın bütün ülkelerindeki gümrüklerden sorunsuz geçerler. Bu sayede ihracatçı firmalar büyük avantaj elde eder. EPAL paletlerin ikinci el değeri de çok yüksektir. Dünyanın birçok ülkesindeki palet havuzlarında toplanıp lisanslı firmalar tarafından onarılıp yeniden dolaşıma çıkar.”
LİSANSIZ ÜRETİCİLERDEN ÜRÜN ALMAK RİSKLİ
TEPAL’den yapılan açıklamada, EPAL paletleri satın alanların lisanslı üreticilerden alışveriş etmeleri gerektiğine işaret edildi. EPAL lisansı bulunmayan firmalarla bütün dünyada etkin bir mücadelenin sürdüğü de belirtilerek şu bilgiler verildi:
“tepal-epal.com, internet sitemizde Türkiye’de EPAL lisansı olan üyelerimizin adresleri bulunmaktadır. Üyelerimizin dışında hiçbir firmada Türkiye’de EPAL palet üretme yetkisi yoktur. Markamızı taklit edenlere karşı hukuki mücadelemiz sürmektedir. EPAL palet almak isteyenler üretici firmalara lisans sorma hakkına sahiptir. Bu konuda sıkıntı yaşayanlar internet sitemiz üzerinden bize ulaştıkları takdirde derhal harekete geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<