banner359

Firmalar Elaman, İşsizler İş Arıyor

Bursa’da farklı firmalarda 5 bin iş imkanı olduğunu ifade eden İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, iş arayanların çoğunun kamu kurumlarında çalışmak istedikleri için işsiz kaldığını söyledi.Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam...

03 Aralık 2015 Perşembe 13:33
Firmalar Elaman, İşsizler İş Arıyor
Bursa’da farklı firmalarda 5 bin iş imkanı olduğunu ifade eden İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, iş arayanların çoğunun kamu kurumlarında çalışmak istedikleri için işsiz kaldığını söyledi.
Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB), Türkiye’nin önemli firmalarının temsilcileriyle iş arayanları bir araya getirmeye devam ediyor. Bursa Valiliği, Kent Konseyi (BKK), Çalışma ve İş Kurumu (İşkur Bursa) ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) destek verdiği BİİB 2015, Merinos AKKM’de başladı. 165 firmanın 189 stantla katıldığı istihdam buluşmasının açılışında konuşan İş-Kur Bursa İl Müdürü Kasım Tilki, maksatlarının iş arayanlar ila iş verenlerin bir araya gelmesi olduğunu söyledi. Sanal ortamda gerçekleşen buluşmanın sonuçlanmadığını ifade eden Tilki, bu alanda iş arayanların birden fazla iş yeri ile görüşme imkanı bulduğunu söyledi.
Tilki, “Ama iş arayanlarımız kendi durumlarını irdelemeden direkt kamu kurumunda çalışmak istiyor. Kamu kurumunda çalışmak istediklerinden dolayı zaman zaman işsizlik rakamlarında yükselmeler meydana gelmektedir. İş-Kur sistemine bakıldığı zaman şu anda 5 bin firma işçi aramaktadır. Dolayısı ile bunları buluşturmak için bu faaliyet önemlidir” diye konuştu.
BİİB 2015 buluşmalarında 35 firma sunumu, 16 sertifikalı eğitim programı düzenlenecek. Katılan firmalar, stant alanlarında ve seminer programlarında, iş gücüyle buluşarak firmaları ve insan kaynakları politikaları hakkında bilgilendirme yapacak. Katılımcılara çalışabilecekleri işyerleri konusunda rehberliğin de yapılacağı BİİB 2015’te, staj, gönüllü çalışma, part-time çalışma ile mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmek yapılarak, firmaların ve insan kaynakları politikalarını tanıtma hizmeti verilecek.
İşsizlikle mücadeleye katkı sağlayacak olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, ücretsiz olarak tüm vatandaşlar tarafından 3 gün boyunca 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<