banner359

Gemlik Gübre’de grev sürüyor

Bursa’nın Gemlik ilçesinde, gübre fabrikasında Petrol-İş tarafından başlatılan grev 88. gününe girdi.Gemlik Gübre’deki grevle alakalı ilçede iskele meydanında basın açıklaması yapıldı. Çeşitli sendikaların da destek verdiği basın...

17 Kasım 2016 Perşembe 15:54
Gemlik Gübre’de grev sürüyor
Bursa’nın Gemlik ilçesinde, gübre fabrikasında Petrol-İş tarafından başlatılan grev 88. gününe girdi.
Gemlik Gübre’deki grevle alakalı ilçede iskele meydanında basın açıklaması yapıldı. Çeşitli sendikaların da destek verdiği basın açıklamasında konuşan Petrol İş Bursa Şubesi Başkanı Erhan Yakışan, “Ülkemizin en köklü iş yerlerinden biri olan Gemlik Gübre’deki grevimiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Gemlik Gübre’de 22 Ağustos 2016 tarihinde greve çıkmıştık. 335 üyemizin katıldığı grev, baskılara ve OHAL’e rağmen ilk günkü coşkuyla devam etmektedir. Petrol-İş Sendikası olarak toplu iş sözleşmesi süreci üyelerimizin haklarını almaları için gayret sarf ettik. Aylarca müzakere yollarını aramış olmamıza rağmen, ne yazık ki işverenin uzlaşmaz tutumuyla karşılaştık. İşveren sözleşme sürecinin başından itibaren taleplerimize kulak tıkamış ve uzlaşmaz bir tavır takınmıştır. İşverenin bu tavrına haziran ayında getirilen nitratlı gübre satış yasağını bahane etmektedir. Gemlik Gübre, tarihi boyunca nice badireler atlatmış, zor günler geçirmiştir. 2004 yılında özelleştirmeden sonra Petrol-İş örgütlülüğünü korumuş ve fabrika bugünlere gelmiştir” diye konuştu.
İşçiler daha sonra meydandan ayrıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<