İnegöl’de Turizm Çalıştayı

Oylat kaplıcaları, tarihi eserleri, mağaraları, kanyonları ve benzeri birçok özelliği ile keşfedilmeyi bekleyen Bursa’nın İnegöl ilçesinde turizm çalıştayı düzenlendi.İnegöl Belediyesi öncülüğünde ilçede ilk kez yapılan çalıştayda...

19 Nisan 2016 Salı 13:29
İnegöl’de Turizm Çalıştayı
Oylat kaplıcaları, tarihi eserleri, mağaraları, kanyonları ve benzeri birçok özelliği ile keşfedilmeyi bekleyen Bursa’nın İnegöl ilçesinde turizm çalıştayı düzenlendi.
İnegöl Belediyesi öncülüğünde ilçede ilk kez yapılan çalıştayda turizm masaya yatırıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ve aslen İnegöllü olan Balıkesir Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu, “İnegöl tarihinde ilk defa bir turizm çalıştayı yapıyoruz. İnegöl’de artık 4-5 yıldızlı otellerimiz var. Türkiye 35 milyar dolar turizm geliri elde ediyor. 39 milyon turist geliyor ülkemize. İnegöl sadece seyrediyor. Bu toplantı çok mühim. İnegöl’ün nüfusu kısa sürede 250 bine ulaştı. İller ve ilçeler gelişmeye başladı, bu gelişmeler iç turizmi de hareketlendirdi. Oylat kendisini İstanbul’daki fuarlarda tanıtmaya başladı. Turizm İnegöl’de fark edilmiyor. Eminim buraya önümüzdeki yıllarda yeni otel yatırımları da gelecek. İnegöl’deki hızlı ekonomik gelişme yatırımlara ön ayak olacak" dedi.
Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Turizm, dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi maksatlarla yapılıyor. Teknolojinin ve ulaşım imkanlarının gelişmesi ile birlikte insanlar farklı maksatlarla seyahat etmeye başladı. Kendi ülkelerinde bulamadıkları imkanı farklı şehirlerde, hatta farklı ülke ve kıtalarda aramaya başladılar. Şehrimiz de turizmin önemli cazibe merkezlerinden olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İnegöl’ün turizm pastasından daha fazla pay alması için yapılacak çalışmalar tartışıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<