banner359

İş dünyasına beden dili semineri

Bursalı Firmalara Yönelik 2 Gün Boyunca ‘topluluğa Hitabet’ Ve ‘etkili Sunum Teknikleri’ Eğitimi Verildi.

19 Aralık 2016 Pazartesi 12:25
İş dünyasına beden dili semineri
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Akademi eğitimleri yeni programlarla devam ediyor.
Oda binasında Bursalı firmalara yönelik 2 gün boyunca ‘topluluğa hitabet’ ve ‘etkili sunum teknikleri’ eğitimi verildi. BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, bir topluluğun önünde konuşma yapmanın ve çalışmaları etkili bir şekilde aktarabilmenin büyük önem taşıdığını söyledi. Aytuğ Onur, güzel ve etkili konuşma sanatının doğuştan gelen bir kabiliyet olmadığını belirterek, “Bu, denemeler ve çalışmalarla sonradan kazanılan bir beceridir. Deneyerek, çalışarak, konuşma güçlüklerinin kolayca üstesinden gelebiliriz” dedi.
Aytuğ Onur, BTSO Akademi projesi ile iş dünyası temsilcilerinin gelişimine büyük katkı sağladığını dile getirdi. 2 yılı aşkın süredir devam eden eğitim programlarına 10 binden fazla başvuru yapıldığını söyleyen Onur, bu eğitimlerden 9 bin kişinin faydalandığını kaydetti.
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinden eğitmen Adnan Erbaş, etkili konuşmanın ayrı bir sanat olduğunu söyledi. Etkili bir konuşmanın yıkıcı değil, yapıcı olması gerektiğini söyleyen Erbaş, etkili bir konuşma ve sunumun monoton bir ses tonu ile yapılmaması gerektiğini söyledi. Vurgu, jest ve mimiğin konuşmanın muhatap tarafından takip edilmesini sağladığını belirten Erbaş, “Ses tonunun şiddeti çok mühimdir. Düşük ses, özgüven eksikliğini gösteriyor ve muhatabın iyi takip etmesini engelliyor. Bu yüzden ses tonunun aşırıya kaçmadan ayarlanması gerekiyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<