İşte En Zengin Amerikalılar

Forbes dergisi, 2014 yılı ABD’nin en zengin 400 kişisi listesini açıkladı. Microsoft’un sahibi Bill Gates, eşiyle birlikte kurdukları Bill ve Melinda Gates Vakfı’na 30 milyar dolarlık bağış yapmasına rağmen 81 milyar dolarlık servetiyle...

30 Eylül 2014 Salı 10:18
İşte En Zengin Amerikalılar
Forbes dergisi, 2014 yılı ABD’nin en zengin 400 kişisi listesini açıkladı. Microsoft’un sahibi Bill Gates, eşiyle birlikte kurdukları Bill ve Melinda Gates Vakfı’na 30 milyar dolarlık bağış yapmasına rağmen 81 milyar dolarlık servetiyle listenin ilk sırasında yer aldı.
Forbes’in her yıl açıkladığı ABD’nin en zengin 400 kişisi listesinde zirve bu yılda değişmedi. Meksikalı Carlos Slim’in ardından dünyanın en zengin ikinci kişisi konumunda bulunan Microsoft’un kurucusu Bill Gates, ABD’de son 20 yıldır olduğu gibi bu yıl da 81 milyar dolarlık servetiyle zirvede yer aldı. Listenin ikinci sırasında aynı zamanda Bill Gates’in de arkadaşı olan Warren Buffett yer aldı. Başta finans olmak üzere birçok alanda etkin olan Berkshire Hathaway şirketinin CEO’su olan Hathaway’in serveti 67 milyar dolar olarak açıklandı. Listenin üçüncü sırasında 50 milyar dolarlık servetiyle ünlü yazılım firması Oracle’nin CEO’su Larry Ellison yer aldı. Koch Industries şirketinin sahibi Charles Koch ve kardeşi David Koch ise 42 milyar dolarlık servetleriyle listenin dördüncü ve beşinci sırasında kendilerine yer buldu.

DÜNYANIN EN ZENGİN KADINI 6. SIRADA
Forbes’in listesine göre altıncı sırada aynı zamanda dünyanın en zengin kadını olan Christy Walton ve ailesi 38 milyar dolarlık servetiyle yer buldu. Perakende satış yapan mağazalar zinciri Wal-Mart’ın sahibi olan Jim Walton, 36 milyar dolarlık servetiyle yedinci sırada, Bloomberg’in sahibi Michael Bloomberg ise 35 milyar dolarlık servetiyle sekizinci sırada yer buldu. Listenin dokuzuncu sırasında Wal-Mart şirketinin kurucusu Sam Walton’ın kızı Alice Walton 34.9 milyar dolarlık servetiyle yer aldı. Onuncu sırada ise Wal-Mart şirketinin kurucusu Sam Walton’ın en büyük oğlu S.Robson Walton 34.8 milyar dolarlık servetiyle yer buldu.
Forbes’in bu yılki listesinde en dikkat çeken isimlerden biri Facebook’un CEO’su Mark Zuckenberg oldu. ABD’nin en zengin 11. kişisi konumunda bulunan Zuckenberg, aynı zamanda gelirini 15 milyar dolar arttırarak “bir senede en çok gelirini arttıran kişiler” listesinde birinci sırada yer aldı. Bu yılki listede teknoloji şirketlerinin sahiplerinin yükselişleri de dikkat çekti. Video kamera şirketi GoPro’nun sahibi Nicholas Woodman, gelirini geçen yıla göre yüzde 200 arttırarak büyük bir sıçrama kaydetti. Listenin en genç ismi ise 30 yaşındaki Elizabeth Holmes oldu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<