banner359

İşte EPDK’nın ’Akkuyu’ kararı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, alınan kurul kararı doğrultusunda Akkuyu Nükleer Güç Santrali”nin kurulması amacıyla Akkuyu Nükleer A.Ş’ye 36 ay süreli ön lisans verildiğini açıkladı. EPDK Başkanı...

25 Haziran 2015 Perşembe 16:35
İşte EPDK’nın ’Akkuyu’ kararı
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, alınan kurul kararı doğrultusunda Akkuyu Nükleer Güç Santrali”nin kurulması amacıyla Akkuyu Nükleer A.Ş’ye 36 ay süreli ön lisans verildiğini açıkladı.
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ile Rusya Federasyonu hükümeti arasında Türkiye Cumhuriyeti’nde Akkuyu sahasında bir nükleer güç santralinin tesisine ve işletimine dair işbirliğine ilişkin anlaşmanın 12/05/2010 tarihinde imzalanmasını takiben Mersin ili Gülnar ilçesi Akkuyu beldesinde 4 üniteden oluşacak toplamda 4 bin 800 MW kurulu güce sahip VVER-1200 tipindeki ‘Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin kurulması amacıyla Akkuyu Nükleer A.Ş. (şirket) kurulmuş ve şirkete söz konusu elektrik üretim tesisinin yatırımına başlanabilmesi için gerekli onay, izin, ruhsat ve benzerlerinin alınabilmesi amacıyla 25/06/2015 tarihinden itibaren 36 ay süreli ön lisans verilmiştir. Ön lisans kapsamındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesi halinde şirkete üretim lisansı verilecek” dedi.
Yıllık 8 bin saatlik çalışma süresi ile elektrik üretim sisteminin ana unsurlarından biri olarak, sürekli ve düzenli emre amade kapasite sunma özelliği gereği baz yük santralı olarak görev yapacak olan 4 bin 800 MW kurulu gücündeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin işletmeye alındıktan sonra Türkiye’deki elektrik enerjisi talebinin yaklaşık yüzde 6-7 kadarını karşılaması öngörülüyor. Santralin elektrik piyasasında istikrara ve ulusal enerji arz güvenliğine önemli ölçüde katkı sağlaması bekleniyor.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<