banner359

Junioshow Fuarı Kapılarını Açtı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), BEKSİAD ve TÜYAP Bursa Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı kapılarını açtı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 17 Ocak 2016 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak...

13 Ocak 2016 Çarşamba 17:00
Junioshow Fuarı Kapılarını Açtı
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), BEKSİAD ve TÜYAP Bursa Fuarcılık iş birliğiyle düzenlenen Junioshow Fuarı kapılarını açtı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 17 Ocak 2016 Pazar akşamına kadar ziyaretçilerini ağırlayacak fuarın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün dünyaya açılmasında önemli rol alacağını ifade etti.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, Türkiye’nin üretim ve ihracat üssü konumundaki Bursa’yı fuarcılıkta önemli bir merkez haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Stratejik ortak TÜYAP ile birlikte 2015 yılı boyunca Bursa’da 16 fuara ev sahipliği yaptıklarını vurgulayan Başkan Burkay, 2016 yılında da fuarcılık alanında önemli projeleri hayata geçireceklerine dikkati çekti. 2016 yılının ilk fuarı olan Junioshow’un bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne önemli hareketlilik kazandıracağını söyleyen Başkan Burkay, üretim merkezi konumundaki Bursa’nın fuar ve kongre alanlarında bölge ve ülkenin öncü bir merkezi haline gelmesini arzuladıklarını dile getirdi.
Türkiye’deki bebe - çocuk konfeksiyonu üretiminin yüzde 80’ini Bursa’nın tek başına karşıladığını ifade eden Burkay, “Bursa’da sektörün ihtiyaç duyduğu bir fuarı 5 yıllık bir aradan sonra gerçekleştirdik. Junioshow, Rusya’dan Almanya’ya, Mısır’dan Gana’ya dünyanın dört bir yanındaki pazarlarına ürünlerini gönderen firmalarımızın üretimdeki gücünü yansıtıyor. Yaklaşık bir yıllık hazırlık sürecinin ardından kentimize kazandırdığımız fuarımız, firmalarımız için sadece 4 salonda ve 20.000 metrekarelik alanda ürünlerini sergiledikleri bir platform olmakla kalmayacak. Birlik ve beraberlik ile sektör paydaşlarının tek bir hedefe kilitlenmesi bize güç kattı. Bebe çocuk konfeksiyonu temsilcilerimiz 30’u aşkın ülkeden ve 150’den fazla profesyonelden oluşan alım heyetleri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek. Fuarla birlikte farklı bir vizyona kavuşan firmalarımız, yeni dönemde tasarımsal bakış açısına sahip olacak” dedi.
İKİNCİ UR-GE GELİYOR
Bebe-çocuk konfeksiyonu sektörünün küresel ölçekte daha fazla söz sahibi olması için fuar organizasyonları ile birlikte Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) projelerini de hayata geçirdiklerini kaydeden Burkay, her bir UR-GE Projesi’nin Ekonomi Bakanlığı tarafından 4,5 milyon dolara kadar destek verildiğini kaydetti. İbrahim Burkay, bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü adına ikinci Ur-Ge projesini de en kısa sürede hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. Başkan Burkay, sektörün nabzının attığı fuara katılım sağlayan firmalara da desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, üretim ve ticaret şehri Bursa’nın fuarcılık şehri olma konusunda BTSO öncülüğünde önemli çalışmalara ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Bursa’da bebe ve çocuk konfeksiyonu sektöründe büyük bir potansiyel var. Vişne Bölgesi, Türkiye’deki bebe ve çocuk konfeksiyonu konusunda önemli bir kümelenme merkezidir. Bugün Türkiye’nin ve Bursa’nın geldiği noktada sektörümüz fuarcılıkta yeni bir başlangıç yaptı. Junioshow’un ciddi bir marka olacağına inanıyorum. BTSO’nun liderliğinde BEKSİAD’ın destekleriyle bu fuarın çok daha gelişerek sektöründe dünyada söz sahibi olacağına inanıyorum” diye konuştu
“JUNİOSHOW FUARI YENİ FIRSATLARA KAPI ARALAYACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın bir üretim ve kalite şehri olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında şehirlerin performansı çok önemli. Bu kapsamda Bursa’nın öncü bir rolü var. Bizler de bu hareketliliğin güçlenmesini, üretimin ve kalitenin artmasını, tasarımların ve inovasyonun gelişmesini istiyoruz. Bu konuda şanslıyız. Bursa’da bu alanlarda hamleler yapıyoruz. Bursa’nın geleceği, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğidir. Bu noktada başta Valiliğimiz ve BTSO olmak üzere şehrin diğer dinamikleri ile güzel bir işbirilği yapıyoruz. Bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörü için büyük önem arz eden Junioshow Fuarı’nın kentimiz ve sektörümüz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
BEKSİAD Başkanı Halil Atalay, Bursa’ya kazandırılan Junioshow Fuarı’nın bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörüne büyük değer kattığını belirterek, “Sektör temsilcilerimiz 5 yıl aradan sonra tekrar bu fuara kavuştu. Bu fuarın düzenlenmesinde bizlere büyük katkı sunan BTSO’ya teşekkür ediyoruz. BTSO olmasaydı bu fuarı düzenleyemezdik. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyoruz” dedi.
GENÇ TASARIMCILAR ÖDÜLLENDİRİLDİ
Konuşmaların ardından, Genç Tasarımcılar Yarışması Ödül Töreni gerçekleştirildi. Vali Karaloğlu, Başkan Altepe ve Başkan İbrahim Burkay, 9 projenin dereceye girdiği yarışmada başarılı üniversite öğrencilerine ödüllerini takdim etti.
Sektörün son trendlerinin sergileneceği Junioshow, 5 gün boyunca çok sayıda iş profesyonelini buluşturacak. Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar geniş coğrafyada yapılan tanıtımlar ile organize edilen alım heyetleri fuarı ziyaret edecek. BTSO, TÜYAP ve Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ile çok sayıda ülkeden profesyonel iş dünyası temsilcileri, Junioshow Fuarı katılımcıları ile buluşacak. Fuarda, Genç Tasarımcılar Ödül Töreni, Trend Sohbetleri, Trend Alanı ve Junio Defile etkinlikleri ile farklı bir konseptte sunuluyor. İki gün boyunca konusunda uzman kişiler tarafından, fuaye alanında gerçekleştirecek sohbetler ile ziyaretçilere ve katılımcı firmalara sektör hakkında bilgi aktarılacak. 15 Ocak Cuma günü saat 15.30’da düzenlenecek Junio Defile ile de fuar katılımcısı lider firmaların yeni koleksiyonları, küçük mankenler tarafından sunulacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<