Kara elmas depolarda çürüyor

Bursa’nın meşhur siyah inciri bu sene çiftçiyi ve ihracatçıyı üzdü. Olgunlaşan incirler dalında, ihracatlık olanlar ise depolarda çürüyor.Bu sene erken olgunlaşan siyah incir, talep olmayınca dalında çürüyor. İhracatçı firmaların...

20 Ağustos 2016 Cumartesi 13:16
Kara elmas depolarda çürüyor
Bursa’nın meşhur siyah inciri bu sene çiftçiyi ve ihracatçıyı üzdü. Olgunlaşan incirler dalında, ihracatlık olanlar ise depolarda çürüyor.
Bu sene erken olgunlaşan siyah incir, talep olmayınca dalında çürüyor. İhracatçı firmaların depoları dolarken, çiftçiler ise mahsulünü iç piyasada eritmeye çalışıyor. Mertpa şirketinin danışmanı Alican Güvener, İngiltere, Danimarka, İsveç, Norveç gibi ülkelere incir ihraç ettiklerini belirterek, “Dünyanın en iyi inciri Bursa’da. Ancak son yıllarda incir ihracatında düşüş var. Sevkiyatında sıkıntılar var. Bütün incirler depolarda kaldı. Talep azaldı. İncirin yüzde 70’i olgunlaşmış durumda. Olgunlaşan incirler ağaçların diplerine dökülüyor. Geçen sene bu zamanlar ihracatlık incirin fiyatı 8-10 lira arasındaydı. Bu yıl 2 liraya düştü. Yine de ihracat yok denecek kadar az” dedi.
Alican Güvener, şu anda hem çiftçinin, hem ihracatçının zor durumda olduğunu anlatarak, “En iyi incir bizde olmasına rağmen maalesef talep yok. Depolarımız ağzına kadar mal dolu. Böyle giderse hepsi çürüyecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<