banner359

Kara Kıtanın Büyükelçileri İnegöl’de

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (İMOS) düzenlediği “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” programı için gelen 40 büyükelçi, ataşe ve konsolos, Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’ni gezdi.Nijerya, Gambia, Burundi, Nijer,...

06 Kasım 2015 Cuma 17:52
Kara Kıtanın Büyükelçileri İnegöl’de
İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği’nin (İMOS) düzenlediği “İnegöl Dünya ile Buluşuyor” programı için gelen 40 büyükelçi, ataşe ve konsolos, Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’ni gezdi.
Nijerya, Gambia, Burundi, Nijer, Burkina Faso, Sudan, Etiyopya, Moritanya, Libya, Zambia, Mali, Somali, Kongo, Gine, Rwanda, Fas, Cezayir, Gana, Fil Dişi, Demokratik Kongo, Güney Sudan, Çad ve Benin olmak üzere 23 ülkeden 16 büyükelçi ve 24 ticari ataşe ile konsololarından oluşan 40 kişilik heyete İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ eşlik etti. Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi toplantı salonunda heyete İnegöl hakkında bilgiler veren Aktaş, “Hepiniz birbirinizden çok değerlisiniz. Cezayir’den, Nijerya’dan, Ruanda’dan, Somali’den, Kongo’dan, Etiyopya’dan, Libya’dan, Gana’dan Güney Sudan’dan, Gambiya’dan, Burkina Faso’dan, Çad’dan, Nijer’den, Moritanya’dan, Sudan’dan, Fildişi Sahilleri’nden, Burundi’den ve Benin’den burada diplomatlarımız, büyükelçilerimiz, ticari ataşelerimiz var. Hepinize iyi ki geldiniz diyorum. İnegöl Belediyesi olarak sizleri ağırlamaktan son derece keyifliyiz. Bizim ülkemizi çok sevdiğinizi iyi biliyoruz. Zaten sizler ülkeleriniz tarafından bu konuda görevlendirilmiş insanlarsınız. Mobilya Müzesi’ni 1 yıl önce açtık. Burada İnegöl mobilyasının geçmişini ortaya koyduk. Bir de Kent Müzesi var. Sadece mobilya anlamında değil, şehrin ekonomisi, sosyal ve kültürel hayatı, spor hayatı, örf ve adetlerinin anlatıldığı bir müze. Burası Osmanlı’nın kuruluşuna şahitlik etmiş topraklardır” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından İnegöl’ün tanıtım videosunu izleyen heyet, daha sonra dün Kent Müzesi ile Mobilya ve Ağaç Sanayi Müzesi’ni gezdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<