banner359

KDV İndirimi Çiftçiye Moral Oldu

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nuri Karaca, Yem Ve Gübrede Kdv Oranının Yüzde 1’e Düşürülmesinin Üreticiye Moral Kaynağı Olduğunu Söyledi.

04 Ocak 2016 Pazartesi 12:59
KDV İndirimi Çiftçiye Moral Oldu
Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Başkanı Nuri Karaca, yem ve gübrede KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin üreticiye moral kaynağı olduğunu söyledi.
Bundan böyle çiftçi ve besicinin yabancı üreticiler karşısında ezilmeyeceğine işaret eden Karaca, “Ülkemizde de üretimin en önemli iki girdisi yem ve gübrede vergi kalmadı. KDV indiriminin ardından çiftçi kuruluşları derhal fiyatlarını düşürerek yüzde 1 KDV’li fiyatlarla satışa başladı. Diğer sanayi kuruluşları ve bayilerin de düşük KDV’li gübre ve yem satmasını bekliyoruz” dedi.
KDV indiriminin son derece yerinde olduğunu söyleyen Karaca, “Devletimiz, çiftçi ve hayvancımızın rahatlaması için milyarlarca lira gelirinden vazgeçmiş olup, büyük bir fedakarlıkta bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte KDV indiriminin sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir. Üreticiye son yılların en büyük katkısını sağlayan başta önceki Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker ile mevcut Bakanımız Faruk Çelik’e minnet ve şükranlarımızı sunarken, bizlere büyük bir şevk ve moral veren bu tip uygulamaların motorin, tarım ilacı vb. girdilerde devamı halinde Türk tarım ve hayvancılığının büyük bir patlama yapacağı kesindir” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<