banner359

Kırpart’ın dev yatırımı açıldı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Kırpart Otomotiv’in tamamlanan yeni yatırımı hizmete açıldı.Orhangazi’nin en önemli otomotiv yan sanayi kuruluşları arasında yer alan Kırpart Otomotiv A.Ş.’nin tamamlanan yeni üretim...

31 Ocak 2017 Salı 17:43
Kırpart’ın dev yatırımı açıldı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren Kırpart Otomotiv’in tamamlanan yeni yatırımı hizmete açıldı.

Orhangazi’nin en önemli otomotiv yan sanayi kuruluşları arasında yer alan Kırpart Otomotiv A.Ş.’nin tamamlanan yeni üretim holü ve teknik birimler bölümü açıldı. Açılışa Kıraça Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, Kırpart A.Ş. Genel Müdürü Şahin Saylık, iş adamı Cavit Çağlar ile çok sayıda davetli katıldı. Genel Müdür Şahin Saylık, “İlk göreve başladığımızda Kırpart’ın ihracatı hiç yoktu. O gün çok büyük bir hedefi ortaya koymuştuk. Uluslararası ana sanayide tedarikçi olmak ve global bir marka olabilmeyi hedefledik. 2005 yılında dünyada sektörde neler oluyor diye Çin’e gittik. Çin’de önemli bir konferansa katıldığımızda o gün en küçük firma bizdik. Global olmak istiyorsak, bir gün Çin’e gitmemiz gerektiğine kanaat getirmiştim. Sonrasında 2009 krizini de atlatarak, 2010 yıllarında ana sanayi yeşerdiğimiz yıllar oldu. Ciro, referans anlamında büyüdüğümüz yıllar oldu. Fabrikamızı geliştirdik. Tepeden tırnağa bir değişim ve hızlı bir büyüme dönemini geçirip bugünlere geldik. Üretimimizin hepsi Türkiye’de. Katma değeri Türkiye’de bırakarak yatırımlarımızı ve ihracatımızı yapmaya gayret gösterdik” dedi.

İnan Kıraç ise, otomotiv sektöründe 56. senesi olduğunu belirterek, “56 sene evvel bu işe atıldığımda bir tek mühendisimiz vardı. Bugün yalnız Bursa’mızda onlarca mühendisimiz var. Cumhuriyet devrinin meselesini bugün aşmış durumdayız. Çünkü o tarihlerde Çanakkale Harbi yüzünden 200 bin okumuş çocuğumuzu kaybetmiş bir ülkeyiz. Yetişmiş insanımız yoktu. Şimdi bu artık var” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<