Kuveytli iş adamı Salem Dowaih Al-Ajmi:

Kuveyt’te Salem Dowaıhhal-Ajmı Co. Holding’in sahibi iş adamı Salem Dowaih Al-Ajmi, BURYAP Group Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer’i şirket merkezinde ziyaret etti. Salem Dawaih Al-Ajmi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

19 Ağustos 2016 Cuma 10:31
Kuveytli iş adamı Salem Dowaih Al-Ajmi:

Kuveyt’te Salem Dowaıhhal-Ajmı Co. Holding’in sahibi iş adamı Salem Dowaih Al-Ajmi, BURYAP Group Şirketler Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer’i şirket merkezinde ziyaret etti. Salem Dawaih Al-Ajmi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem Türkiye hem Ortadoğu hem de dünya için bir şans olduğunu ifade etti.

Türkiye’ye gelip Mudanya’dan arsa alıp orada inşaat yaptığını aktaran 67 yaşındaki iş adamı Salem Dawaih, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek vermenin ulvi bir görev olduğu inancıyla, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden sonra Kuveyt’teki tüm sermayesini Türkiye’ye transfer ettiğini söyledi. Türkiye’de ilk etapta Bursa’da inşaat, gayrimenkul sektörü ile ilgili işler yapmayı planladığını ifade eden Salem Dawaih, Bursa’da doğru ile çalışarak hem ekonomiye hem istihdama hem de gayrimenkul satışında Ortadoğu ve Arap Yarımadası başta olmak üzere dış dünyaya açılarak ülkeye döviz girdisi sağlamak için çalışacaklarının altını çizdi.

İş adamı Salem Dawaih, "Daha önce İstanbul’a gittim. Türkiye’nin diğer şehirleri hakkında da bilgi edindim. Bursa insanı İstanbul’a göre çok daha farklı, daha insancıl, daha mülayim, daha iyi, daha misafirperver. Bursa’nın havası, doğası ve şehir olarak beni büyüledi. Bursa yatırım için ticaret için çok daha elverişli. Bunun yanında Bursa’yı tercih etmemizin ve sevmemizin bir diğer sebebi ise daha önce tanıdığımız dost ve arkadaşlarımızdan ötürüdür. Kendimizi ülkemizde ve evimizde hissediyoruz” dedi.

Türkiye’nin 15 Temmuz’da yaşadığı darbe kalkışması sırasında yaşananlara televizyondan şahit olduğunu ifade eden Salem Dawaih, “Türk milletinin çok asil bir millet olduğunu biliyordum. 15 Temmuz kalkışmasında Türkiye’deydim. Yaşananları yakından izleyip şahit oldum. Türk milleti benim bildiğimden çok daha büyük, asil bir millet olduğunu gösterdi. Halkın darbecilere karşı olan kahramanca direnişinden çok etkilendim. Bu milleti kimsenin bölemeyeceğine inandım. Biz Arapız, siz Türksünüz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve böylesine asil bir millet olan Türk milletine dua ediyorum. Görüp şahit olduklarım karşısında Türk milletine bir kez daha hayran oldum. Bizim ve bütün İslam coğrafyasının bu ülkeden öğreneceği çok şey var" diye konuştu.

Salem Dawaih, "Yatırım için Türkiye asla riskli bulmadım. Kuveyt’teki bankalardan Türk lirasının 15 Temmuz olaylarından öncesine göre, çok daha değer kazandığını tespit ettim. Kuveyt’teki banka sahipleri başta olmak üzere oradaki bütün yatırımcı arkadaşlarımı Türkiye’deki yatırım teşviklerine yönelik bilgilendirip davet ettim. Önümüzdeki günlerde birçoğunun yatırım araştırması yapmak üzere Türkiye’ye geleceğini söyledi. Umarım burada çok güzel yatırımlar gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklamada bulunan BURYAP Group Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Sağer ise "15 Temmuz darbe girişiminin maşaları yakalandı. 15 Temmuz darbesi sonrasında dost bildiklerimizden yatırımcı beklemedik. Arap alemi ve din kardeşlerimiz yatırım için güvenli bulup Türkiye’yi seçmelerinden büyük mutluluk duyduk. Her alanda işbirliğine hazırız" dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<