banner359

Mahalle Olan Köylülerin Binlerce Liralık Su Faturası İsyanı

Bursa’nın dağ yöresinde mahalleye dönüşen köylerde binlerce liralık su faturası gelen çiftçiler isyan etti.Bursa’nın dağ yöresindeki mahallelerde su faturaları isyan ettirdi. Binlerce TL tutarında gelen su faturaları köylüleri hayrete...

04 Ocak 2016 Pazartesi 17:09
Mahalle Olan Köylülerin Binlerce Liralık Su Faturası İsyanı
Bursa’nın dağ yöresinde mahalleye dönüşen köylerde binlerce liralık su faturası gelen çiftçiler isyan etti.
Bursa’nın dağ yöresindeki mahallelerde su faturaları isyan ettirdi. Binlerce TL tutarında gelen su faturaları köylüleri hayrete düşürdü. Binlerce TL gelen su faturaları sonrası vatandaşlar BUSKİ’ye ateş püskürdü. Özellikle Keles’in en önde gelen köylerinden (mahallelerinden) bir olan Baraklı’da vatandaşlar hem şaşkın, hem de öfkeli. Yaklaşık 5 ay önce su aboneliği verilerek saat takılan Baraklı’da kullanılan tonaj katlamalı olarak faturalandırılınca ortaya ateş pahası miktarlar çıktı.
Yapılan uygulamanın haksız olduğuna inan çiftçlier, “Abonelikler yapılırken en az iki yıl fatura gelmeyeceği söylendi. Ayrıca tonunun 26 kuruş olacağı söylendi. Ayrıca bildiğimiz kadarıyla 27 tona kadar katlama gelmeyecekti. Şimdi 5 ay birden okundu ve kullanılan tonaj katlamalı olarak 1.26 kuruştan hesaplanmış. Hayvancılık yapanlar, bahçe sulayanlar nasıl su kullanacak? Evde tek başına yaşayan insana bile 100 TL üzerinde fatura gelmiş. Dünyanın neresinde yaşıyoruz. Bu kadar pahalı su ödeyen yer var mı? Zaten büyükşehir kanunuyla atalarımızın getirdiği suyu para ile satmaya başladılar. Bu fahiş su faturalarıyla nasıl tarım ve hayvancılık yaparız? Zaten göç veren yöremizde artık hayat yaşanmaz hale getiriliyor. Bu yanlışın yetkililer tarafından düzeltilmesini istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Aynı tepkiyi dağ yöresindeki birçok köylü de dile getirerek yetkililerden bu meseleye çare bulmalarını istedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<