Marketlerde ücretli poşet uygulaması başladı! Vatandaş şikayet etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılında yayımlanan yönetmelikle ücretsiz olarak verilen plastik poşetlerin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle artık tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme yapılmıştı.

01 Ocak 2019 Salı 12:45 2019-01-01 12:56:04
Marketlerde ücretli poşet uygulaması başladı! Vatandaş şikayet etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 2018 yılında yayımlanan yönetmelikle ücretsiz olarak verilen plastik poşetlerin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle artık tüm satış noktalarında ücretli olarak temin edilmesi yönünde düzenleme yapılmıştı. Plastik poşetlerin tanesi 25 kuruştan verilirken, marketlerin ekmek, şarküteri ve manav gibi bölümlerinde açıkta satılan ürünlerin hijyeninin korunması açısından plastik poşetlerin ücretsiz temini devam edecek.

“Eskiden 6 poşet alırken şimdi sayısını düşürdük” 

Ücretli poşet uygulamasından şikayet eden Fatma Kaya, uygulamadan memnun olmadığını belirterek, “Evden gelenler yanında bir poşet getirir de dışarıdan gelenler için zor oluyor” dedi.
Kendisi de markette çalışan Ahmet Uğur ise, “25 kuruştan 4 tane aldık. Eskiden 6 poşet alırken şimdi sayısını düşürdük. Plastik poşet yerine başka bir şey bulunabilirdi, kağıt veya başka bir şey. Ben de markette çalışıyorum. Şimdi müşteri gelecek sürekli şikayet edecek, sıkıntı olacak” diye konuştu. 

Uygulamayı değerlendiren bir başka vatandaş ise, “Bu poşetten şikayetçiyim. Çünkü aldığım ücretin karşılığında zaten fazlasını ödüyorum, bir de bunu ödüyorum parayla. Elinde poşet mi taşıyacak sokakta adam. Eskiden file vardı. Tamam bu da zararlı ama bunun da zararını düşünecekti” dedi.  

banner380

Emrah Kuş - Şeyda Kübra Ayaz
 

Son Güncelleme: 01.01.2019 12:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İnegöllü 2019-01-01 15:40:11

Başka market poşetini diğer markette kullancam reklam olsun diye

banner366

<