Marmarabirlik 29 Aralık’ta tüm ödemeleri yapıyor

Marmarabirlik, 2016-2017 kampanya döneminde 31 bin ton ürün alımı gerçekleştirirken, kalan ürün bedellerinin tamamını da 29 Aralık’ta kampanya devam ederken tek kalemde ödeyecek. Marmarabirlik, böylece ortaklarına toplam 137 milyon lira tutarında...

21 Aralık 2016 Çarşamba 15:39
Marmarabirlik 29 Aralık’ta tüm ödemeleri yapıyor
Marmarabirlik, 2016-2017 kampanya döneminde 31 bin ton ürün alımı gerçekleştirirken, kalan ürün bedellerinin tamamını da 29 Aralık’ta kampanya devam ederken tek kalemde ödeyecek. Marmarabirlik, böylece ortaklarına toplam 137 milyon lira tutarında ödeme yapmış olacak.
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, ürün alım kampanyası kapsamında 31 bin ton ürün alındığını belirterek, "29 Aralık’ta gerçekleşecek 30 milyon liralık 7. dilim ödeme ile birlikte toplam 137 milyon liralık ürün bedelinin tamamı, kampanya devam ederken ödenmiş olacak. Böylece 29 Aralık itibariyle ortaklarımıza borcumuz kalmayacak. Ödemeler, 23 Aralık’a kadar teslim edilen ürün bedelleri ile önceki ödemelerden kalan yüzde 40’lık dilimler dahil olmak üzere tüm borçları kapsayacak" dedi.
Ürün alım kampanyasının bazı kooperatif bölgelerinde devam ettiğini vurgulayan Asa, Marmarabirlik’in ürün bedellerinin tamamını kampanya bitmeden ödeyerek bir ilki daha gerçekleştireceğini kaydetti. Başkan Asa, "Burada ortaklarımız şunu çok iyi görmelidir ki Marmarabirlik’in kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarıyla ürün bedellerini kampanya süresi içinde ödemesi, Marmarabirlik’in geleceği ve ortaklarımız açısından çok önemlidir. Bu başarı tablosu, Marmarabirlik’in son 6 yıldır gerçekleştirdiği tüm değişim, dönüşüm ve planlı büyüme faaliyetlerinin meyvelerini aldığımızı göstermektedir" diye konuştu.
Asa, Marmarabirlik’in güçlü ortak hedefiyle üreticiye zirai ilaç desteği ile birlikte 2010 yılından bu yana gübre desteği de verdiklerini söyledi. Ürün bedellerinin tamamının ödenmesinin ardından sırada gübre ve ilaç desteği olduğunu ifade eden Asa, şunları kaydetti:
"Geçtiğimiz yıl kilogram başına 0,50 kuruş olarak verilen gübre ve zirai ilaç kredi desteğini 1 liraya çıkardık. Ayrıca ortaklarımızı gerçekçi rekolte beyanı vermeleri konusunda teşvik etmek amacıyla son 3 yılda rekoltelerinin yüzde 50’sini teslim eden ortaklara her yıl için 100 lira olmak üzere, toplamda 300 lira ilave kredi limiti tahsis edilecektir. Böylece Marmarabirlik, üretici ortaklarına toplam 47 milyon liralık kredi tahsisatı yapmış olacaktır. Gübre ve ilaç desteğinden faydalanmak isteyen ortaklarımız, kooperatiflerine müracaat edebilirler."
Marmarabirlik’in her zaman ortaklarının yanında olduğunu ifade eden Asa, "Marmarabirlik olarak kampanya döneminde ortaklarımızın beyan ettikleri ürünü almaya çalışıyoruz. Kredi kullanmadan, öz kaynaklarımızı doğru bir şekilde kullanarak, kampanya devam ederken ürün bedellerinin tamamını ödüyoruz. Ortaklarımıza zirai ilaç desteği ile birlikte 2010 yılından bu yana gübre desteği de veriyoruz. Aynı zamanda ilk yapılacak genel kurulda alınacak kararın ardından kar payı dağıtmayı planlıyoruz. Bunların tamamını da Marmarabirlik’in öz kaynakları ile yapıyoruz. Marmarabirlik kar etmemiş olsaydı, bunların hiçbirini yapamazdık" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<