banner359

Mesyeb İş Dünyasına Büyük Fırsatlar Sunuyor

Bursa Ticaret Ve Sanayi Odası (btso) Bünyesinde Faaliyet Gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav Ve Belgelendirme Merkezi’ni (mesyeb) Ziyaret Eden Vali Münir Karaloğlu, Merkezin Vasıflı İş Gücünün Gelişmesinde Büyük Katkı Sağladığını Söyledi.

29 Ekim 2015 Perşembe 12:46
Mesyeb İş Dünyasına Büyük Fırsatlar Sunuyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi’ni (MESYEB) ziyaret eden Vali Münir Karaloğlu, merkezin vasıflı iş gücünün gelişmesinde büyük katkı sağladığını söyledi.
BTSO çatısı altında çalışmalarını sürdüren MESYEB, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Ferudun Kahraman ve İsmail Kuş, Yönetim Kurulu Üyeleri İlker Duran, Cüneyt Şene ve Emin Akça ile Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay katıldı. Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden Bursa’da iş dünyasının kalifiyeli personel ihtiyacı olduğunu belirten Burkay, oda bünyesindeki BUTGEM ve MESYEB’in Bursa nitelikli eleman potansiyelini güçlendirdiğini ifade etti.
Başkan Burkay, MESYEB’in sektörlerde üretim ve hizmet kalitesinin uluslararası standartlara taşınması ve iş güvenliğinin yaygınlaşmasına büyük fayda sağlayacağını kaydetti. MESYEB ile firmaların rekabet gücünü de artırmayı hedeflediklerini söyleyen Burkay, “Nitelikli işgücünü ve iş güvenliğini uluslararası standartlara taşımak için 2014 yılında MESYEB’i Bursa’ya kazandırdık. Merkezimiz, Bursa iş dünyasının yerel ve küresel ekonomide rekabet gücünün artırılabilmesi için ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünün yetiştirilmesi ve geliştirilmesine büyük katkı sunuyor. Bu merkez sadece Bursa’da değil, Marmara Bölgesi’ne de hizmet verecek. Merkezimizde, çalışanlarımızın mesleki yeterlilikleri tarafsız bir şekilde değerlendiriliyor ve buna göre belgelendirme yapılıyor” dedi.
MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök tarafından yapılan sunumun ardından merkezi inceleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye ve Bursa için nitelikli personelin büyük önem taşıdığını belirtti. Sanayi ve üretim başkenti Bursa’da MESYEB gibi bir merkezin büyük bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Karaloğlu, merkezi kente kazandıran BTSO’yu tebrik etti.
TÜRKAK tarafından akredite edilen ve MYK tarafından yetkilendirilen merkezin iş dünyası için büyük bir fırsat olduğuna dikkat çeken Karaloğlu, “Sanayimizin en büyük ihtiyaçlarından birisi nitelikli ve uluslararası standartları taşıyan personeldir. MESYEB de bu noktada nitelikli iş gücünün gelişmesine ve mesleklerin uluslararası standartlara yükselmesine katkı sunuyor. Artık birçok meslekte bu belgeye sahip olmayanlar istihdam edilemeyecek. Bursalı firmalarımız mutlaka MESYEB’in avantajlarından faydalanmalı” diye konuştu.
BTSO MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, şu anda 4 meslekte sınav ve belgelendirmenin yapıldığını, yılsonuna kadar bu sayıyı 64’e kadar çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<