MOSFED Başkanı Ahmet Güleç: “Rusya geleceği olan bir ülke”

11 Ağustos 2016 Perşembe 12:20
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç: “Rusya geleceği olan bir ülke”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmeyi değerlendiren Mobilya Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, eylül ayı itibariyle Rusya’ya ihracatın artmaya başlayacağını belirterek, “Rusya, bizim ihmal etmememiz gereken, ekonomik potansiyeli yüksek ve geleceği olan bir ülke” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin arasındaki görüşmeyi değerlendiren Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu üyesi, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, “Yapılan görüşmeleri iş dünyası olarak olumlu bakıyoruz. Cumhurbaşkanımıza gösterdiği diplomatik başarı için teşekkür ediyoruz. Bir uçak krizi olayı olmuştu. Türkiye haklı iken, farklı bir pozisyona gelmişti. Bilhassa petrol fiyatlarının düşmesinden itibaren Rusya ekonomisi büyük bir cari açık veriyordu. Bu cari açık mobilya satışlarına da yansıyordu. Bir ülkede gıda ve giyimin ardından dayanıklı tüketim malları geliyor. Rusya rublenin dolar karşısında değer kaybetmesiyle büyük bir devalüasyon yaşamıştı, hem de Avrupa’nın uyguladığı ambargo yüzünden petrol gelirleri ciddi anlamda düşmüştü. Petrolün zaten fiyatı düşmüştü. Bu anlamda mobilyada başarılı bir pazar yoktu. Zaten belli bir ihracatımız vardı. Ama bundan sonra çok büyük ihracat yapabileceğimizi ön görüyoruz. Biz potansiyel ülkelerle irtibatımızı hiç kesmiyoruz. Rusya da bunlardan birisi. Biz mobilya ve ağaç ürünleriyle ilgili ilişkilerimizi geliştireceğiz. Rusya bu sene ihracatta ilk 10 ülke arasında girer. Bizim ihracatımız her anlamda ilk 7 ayda yüzde 60 civarında düştü, lakin bundan sonra Rusya’ya ihracatımız eksiden artıya geçmeye başlayacak” diye konuştu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<