banner359

Otel Dekorasyonunda Türk Rüzgarı

Türk mobilya sektörü, klasik mobilya ve lüks dekorasyon projelerinde gösterdiği başarıları otel dekorasyonu ve otel mobilyaları alanındaki projelerle de pekiştiriyor. Türk mobilyacıları üretilen otel mobilyaları ile birçok ülkede klasik,...

11 Ağustos 2014 Pazartesi 13:09
Otel Dekorasyonunda Türk Rüzgarı
Türk mobilya sektörü, klasik mobilya ve lüks dekorasyon projelerinde gösterdiği başarıları otel dekorasyonu ve otel mobilyaları alanındaki projelerle de pekiştiriyor.
Türk mobilyacıları üretilen otel mobilyaları ile birçok ülkede klasik, modern ve avangart otel mobilyaları tasarlıyor, üretiyor ve döşüyor. Klasik mobilyanın öncü markalarından biri olan Asortie Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, ”Otel mobilyaları tasarlarken estetik ve sağlamlığa çok dikkat ederiz. Konaklayan misafirlerin dikkatlerini ilk çeken unsur hiç şüphesiz ki otelin genel dekorasyonu ve mobilyalarıdır. Özellikle otele giren misafirin gördüğü ilk ihtişam ve zarafet asla unutulmuyor. Onun için Asortie olarak lobi dekorasyonu ve resepsiyon dekorasyonuna ayrı bir önem veriyoruz” dedi.
Son dönemlerde lüks otel projelerinde Osmanlı tarzı klasik mobilyaların tercih edildiğini, bazı projelerde ise prestijli modern otel mobilyaları kullanıldığını belirten Erat, güvenliğe de vurgu yaptı. Erat, “Otel mobilyaları tasarlanırken göz önünde bulunması gereken estetik ve kalitenin yanında bir de güvenlik unsuru vardır. Güvenlik, otel mobilyalarında asla göz ardı edilmemesi gereken önemli bir detaydır.
Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı kültürlere sahip insanlarının konakladığı otelleri dekore ederken misafirlerin güvenliğini tehlikeye sokacak tasarımlardan kaçınırız. Mesela otel mobilyaları tasarlarken darbelerde zarar verecek kadar köşeli mobilyalar üretmeyiz. Hareketli mobilyaların devrilmesini engellemek için mümkün olduğunca duvara veya zemine monte ederiz. Bunun yanında dolap kapaklarında ve çekmecelerde birinci sınıf sürgü ve menteşe malzemeleri kullanırız” dedi.
Otel dekorasyonunda otel mobilyası yanında otel perdesi, otel halısı, banyo mobilyası, otel deri sümen takımları, çalışma masası setleri, otel aydınlatma aksesuarları, tablolar gibi otelin ihtiyaç duyduğu tüm ürünleri anahtar teslim olarak tasarladıklarını, Avrupa ve Ortadoğu’daki otellerde mobilyada Türk rüzgarı estirdiklerini söyledi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<