banner359

Prof. Parasız Son Yolculuğuna Uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Prof. Dr. İlker Parasız, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.Türkiye’de para politikası ve teorisi denince ilk akla gelen isimlerden olan Uludağ...

27 Ekim 2015 Salı 11:37
Prof. Parasız Son Yolculuğuna Uğurlandı
Tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybeden Prof. Dr. İlker Parasız, Uludağ Üniversitesi’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurlandı.
Türkiye’de para politikası ve teorisi denince ilk akla gelen isimlerden olan Uludağ Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve Merkez Bankası başkan başdanışmanı Prof. Dr. Mustafa İlker Parasız (72), tedavi gördüğü hastanede pazar günü vefat etti. Parasız için Uludağ Üniversitesi’nde tören düzenlendi. UÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önündeki törene Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, milletvekilleri, akademisyenler, ailesi, eski öğrencileri ve çok sayıda seveni katıldı.
“TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR DEĞERİNİ KAYBETTİ”
Üniversite olarak önemli bir akademisyeni kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirten Rektör Yusuf Ulcay, “Biz belki bir hocamızı kaybettik, ancak daha önemlisi Türkiye çok önemli bir değerini yitirdi. Kendisi çok çalışkan ve üretken bir hocamızdı. Olması gerektiği gibi yaşadı. İyi bir insandı. Hepimizin gönlünde bu şekilde kalacak. Biz kendisini her zaman iyi bir insan olarak hatırlayacağız” dedi.
Prof. Dr. İlker Parasız’ın oğlu Ahmet Parasız, babalarının kendilerine gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceklerini söyledi.
Üniversitede düzenlenen törenin ardından Prof. Dr. Parasız’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere, doğduğu yer olan Kütahya’ya götürüldü. Parasız, Kütahya Ulucamii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Ahi Erbasan Mezarlığı’na defnedilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<