banner359

Rusya Türk Sütüne Yöneldi

Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (VPSS) Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı uyguladığı gıda ambargosu sonrası Türkiye’deki 3 Türk firmasına süt ve süt ürünlerini ihraç etme yetkisi verdi. VPSS’den yapılan açıklamada...

25 Ağustos 2014 Pazartesi 17:05
Rusya Türk Sütüne Yöneldi
Rusya Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (VPSS) Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı uyguladığı gıda ambargosu sonrası Türkiye’deki 3 Türk firmasına süt ve süt ürünlerini ihraç etme yetkisi verdi.
VPSS’den yapılan açıklamada Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ, Pınar Süt Mamulleri Sanayi AŞ ve Unilever Sanayi ve Ticaret Türk Anonim Şirketi’ne (Algida) 22 Ağustos tarihinden itibaren geçerli olmak kaydıyla süt ve süt ürünlerini ihraç etme yetkisinin verildiği belirtildi.
Rusya ile Ukrayna arasında son dönemde yaşanan çatışmalar ve Rusya’nın Kırım’ı ilhak etmesi sonrası Avrupa Birliği, Amerika, Kanada, Avustralya ve Norveç Rusya’ya gıda ambargosu uygulamaya başlamıştı. Ambargo sonrası ihtiyaçlarını Türkiye ve Latin Amerika ülkelerinden karşılamaya çalışan Rusya Türkiye’den özellikle et, balık, meyve ve sebze ithalatına başlamıştı.
Türkiye’nin Rusya’ya olan sebze ve meyve ihracatı son dönemde yaklaşık iki katına çıkarken Rusya, Türkiye’den 2013 yılında 1.68 milyar dolarlık gıda ithalatı gerçekleştirmişti.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<