banner359

Sigara ve alkole %10 zam var mı?

Sigara ve alkole %10 zam var mı?

08 Ocak 2015 Perşembe 08:37 2015-01-08 08:40:23
Sigara ve alkole %10 zam var mı?

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir televizyon programında alkoldeki vergi artışının fiyatlara yansımasının yüzde 10- 16 arasında olacağını belirtirken, alkollü içkilerdeki vergi artışının gelir etkisinin 500 milyon lira; sigaradaki vergi artışından bütçeye gelecek gelirin ise 1.3 milyar lira olacağını belirtti.

Sigara şirketlerinin vergiden kaçınmak, vergiyi daha düşük tutmak için fiyatlarını indirdiklerine işaret eden Şimşek, geçen yılın son çeyreğinde bunu gördüklerini söyledi. Şimşek, "Buna müdahale edemeyiz ama ne yaptık oransal vergiye dokunmadık, asgari maktuya da dokunmadık. Sadece son 6 ayın enflasyonu kadar artış yaptık. Sektörün bu çabalarını biz ileriki dönemlerde de boşa çıkaracağız şimdiden söyleyeyim. Fiyat indirmeye devam ederlerse önümüzdeki dönemde de bu maktu vergiler noktasında gereken düzenlemeleri yapacağız" diyerek şirketleri fiyat indirimi konusunda uyardı.


'BORÇ BATAĞINDAYKEN PAHALI TRANSFER OLMAZ'

Futbol kulüplerinde transferlerin borç durumuna bağlanması ve mali kural getirilmiş olması ile ilgili, "Futbol Federasyonu Başkanı'mızı canı gönülden tebrik ediyorum" diyen Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Bu futbolumuzun geleceği ve kulüpler açısından çok önemli. Bu kadar borç batağındayken, bu kadar pahalı uluslararası oyuncuları transfer etmeleri nasıl rasyonel bir strateji oluyor, ben anlamakta zorluk çekiyorum."

Son Güncelleme: 08.01.2015 08:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<