banner359

Suuçtu Şelalesi’ne Marka Proje

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin tabii güzelliklerinden Suuçtu Şelalesi’nin sosyal tesislerle donatılarak doğa turizmine kazandırılması için ilk adım atıldı.Mustafakemalpaşa’ya 18 kilometre mesafede bulunan 38 metre yüksekliğindeki...

19 Ekim 2015 Pazartesi 14:16
Suuçtu Şelalesi’ne Marka Proje
Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinin tabii güzelliklerinden Suuçtu Şelalesi’nin sosyal tesislerle donatılarak doğa turizmine kazandırılması için ilk adım atıldı.
Mustafakemalpaşa’ya 18 kilometre mesafede bulunan 38 metre yüksekliğindeki Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarla gözde bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne devredilmesinin ardından marka tescili yapılarak değeri korunan Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı için hazırlanan proje, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’ne sunuldu.
Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu başkanlığında Hünkar Köşkü Sosyal Tesisleri’nde yapılan birlik meclis toplantısına katılan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, proje hakkında bilgi verdi. Kurtulan, bölge turizminin en değerli varlıklarından olan Suuçtu Şelalesi’ni eksikliklerini gidererek halkın istifadesine sunmayı hedeflediklerini söyledi.
Bu bölgede son yıllarda doğa turizmine yönelik bir hareketliliğin olduğunu belirten Başkan Kurtulan; " Suuçtu Şelalesi yalnız Bursa’nın değil Türkiye’nin cennet yerlerinden biri. Dört mevsim ayrı renkleri barındıran, manzarası, serinliği ve ormanlarıyla tam bir temiz hava deposu. Yıllarca ihmal edilen bu yerin bakımını, kontrolünü ve tesis yapıp işletebilme yetkisini aldık. Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescilini yaptırdık. Şimdi sıra projelendirmenin uygulamasına geldi. Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı kafelerden büfelere, tanıtım ofisinden yaya köprülerine, otoparktan her türlü peyzaj düzenlemesini kadar bir çok yeniliğe kavuşacak" dedi.
Gezi alanı ve piknik yeri olarak tercih edilen bölgenin yerli turistlerin yanı sıra özellikle Arap turistlerin ilgisini çektiğini dile getiren Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; " Suuçtu Şelalesi’ni doğa turizmi ile dünyaya tanıtacağız" dedi.
Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin gündemine sunulan proje oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca toplantıda yapılan birliğin encümen üyeliği seçimlerinde 5 kişilik listeye Mustafakemalpaşa Belediyesi Meclisi üyesi Cevat Durak da girdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<