banner359

"tarımda Israf Eden Bir ülkeyiz"

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Yeni Zelanda İş Forumu’nda Türkiye ile Yeni Zelanda’nın birbirinden çok uzak coğrafyalarda birbirini tamamlayıcı nitelikte olan iki ülke olduğunu söyledi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik...

29 Ocak 2015 Perşembe 17:23
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Yeni Zelanda İş Forumu’nda Türkiye ile Yeni Zelanda’nın birbirinden çok uzak coğrafyalarda birbirini tamamlayıcı nitelikte olan iki ülke olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Yeni Zelanda İş Forumu’nda konuştu. Bakan Zeybekci,Türkiye ile Yeni Zelanda’nın birbirinden çok uzak coğrafyalarda birbirini tamamlayıcı nitelikte olan iki ülke olduğunu söyledi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci konuşmasında şunları söyledi: “Yeni Zelanda denilince tarımın çok üst teknolojide yapıldığı bir ülke aklıma geliyor. Biz tarımda israf eden bir ülkeyiz. Tarım alanlarının bölünmesi ve yanlış uygulamalarla çok küçük alanlara tarım alanlarımız düşmüştür. Yaptığımız kanunlarla bunu engellemeye çalışıyoruz ve düzelmesi uzun yıllar alacak. Türkiye’nin tarımını, et, süt ve tüm tarım alanlarındaki sektörlerini dünya ile rekabet edilebilir hale getirirsek Türk tarımına en büyük iyiliği yapmış oluruz. Türkiye, Yeni Zelanda ve Avrupa ile rekabet edebilir hale gelirse biz kendimizi başarılı görürüz. Türkiye’nin Avrupa ile imzaladığı Gümrük Birliği’nde tarımı ve hizmetleri dışarıda bırakan anlaşmada şu anda tarımı, gıdayı ve hizmetleri içine alır şekilde Avrupa Birliği ile görüşmeleri başlatacağız. Yeni Zelanda yatırımcılarıyla, tarım endüstrisiyle Türkiye’deki tarım ve benzer alandaki girişimcilerin bir araya gelmesi, ortak projelere imza atması, üçüncü ülkelerde ortaklıklara gitmesi Türkiye için son derece önemli. Yeni Zelanda firmalarının, teknolojinin ve finans imkânlarıyla Türkiye’de yatırım yapmak ile ilgili büyük cesaretimizle Türkiye’nin kapılarını Yeni Zelanda’ya açarak bu cesur adımları atmaya hazırız. Yapacağımız yatırımlarla çiftçimizi mutlu edecek çalışmalara imza atacağız. Türkiye ile Yeni Zelanda’nın başlatmış olduğu serbest ticaret anlaşmasının içinde birçok ülke ile hiç yapmadıkları tarımı da bu çerçeve içinde görüşmeye başladık ve buna da hazırız".
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<