TESİAD Moody’s’e notunu verdi

Tekstil Sanayicileri Ve İşadamlari Derneği (tesiad) Başkanı Cüneyt Dizdar, Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin Notunu Düşürmesine Karşı Çikarak, “değerlendirmelerin Doğru Yapılmadığını Düşünüyoruz. Türkiye Ekonomisi Dimdik Ayaktadır” Dedi.

30 Eylül 2016 Cuma 16:44
TESİAD Moody’s’e notunu verdi
Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TESİAD) Başkanı Cüneyt Dizdar, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesine karşı çıkarak, “Değerlendirmelerin doğru yapılmadığını düşünüyoruz. Türkiye ekonomisi dimdik ayaktadır” dedi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına indirmesine anlam veremediğini belirten TESİAD Başkanı Cüneyt Dizdar, “Türkiye’nin kredi notunu "Baa3" seviyesinden "Ba1" seviyesine düşüren kuruluş, gerçeklerin farkında değil. Türkiye, bulunduğu yerde en istikrarlı ülkedir. Yatırım alan, üreten, teşviklerle hamle başlatan bir ülkenin sanayicileri olarak açıklamaları şiddetle kınıyoruz" dedi.
Türkiye’nin yüksek boyutlu dış finansman ihtiyacına bağlı risklerinin, alınan tedbirlerle aşılmaya çalışıldığını, yapısal reformların devam ettiğini ve büyüme konusunda bütçe hedeflerinin tutacağını kaydeden Dizdar, "15 Temmuz’da çok ciddi bir darbe girişimini atlatan Türkiye, ekonomik gelişmesini sürdürmektedir. Darbe girişiminin etkilerine rağmen Türkiye bir istikrar adası olarak dikkat çekmektedir. Bu kredi kuruluşu, aldığı kararla ne kadar kör olduğunu bir kez daha göstermiştir” diye konuştu.
Türkiye’nin Güneydoğu’da ve Suriye’de terör yuvalarına karşı giriştiği operasyonlara ve Suriyeli 3 milyon mülteciye harcadığı milyarlarca dolarlık harcamalara da işaret eden Cüneyt Dizdar, sözlerine şöyle devam etti:
“Kredi kuruluşu, yaptığı açıklamalarda bizim yüklendiğimiz yükün farkında bile değil. Dünyanın en büyük 18’inci ekonomisi olarak yolumuza devam ediyoruz. Merkez Bankası faizleri düşürerek yatırım iklimine destek veriyor. Doğalgazda indirim yapılarak enerji maliyetleri düşürülüyor. Hammaddeye ulaşımdaki engeller kaldırılıyor. Ar-Ge destekleriyle yeni buluşların önü açılıyor. Yüksek teknolojik yatırımlar yapılıyor. Yerli uçak, otomobil ve gıda konusunda dev adımlar atılıyor. Hiçbir not, çalışmamızın önünde engel teşkil etmeyecektir. Türkiye doğru bildiği yolda devam edecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<