Türk Kartalı Aquila’ya Almanya’da büyük ilgi

Almanya’nın Friedrichshafen şehrinde bu yıl 25’incisi düzenlenen dünyanın önde gelen havacılık, uzay sanayi ve uçak ekipmanları fuarı ’Aero 2017’de Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen’e ait Alman Aqiula uçağı büyük ilgi gördü.Geçtiğimiz...

06 Nisan 2017 Perşembe 13:35
Türk Kartalı Aquila’ya Almanya’da büyük ilgi

Almanya’nın Friedrichshafen şehrinde bu yıl 25’incisi düzenlenen dünyanın önde gelen havacılık, uzay sanayi ve uçak ekipmanları fuarı ’Aero 2017’de Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen’e ait Alman Aqiula uçağı büyük ilgi gördü.

banner380

Geçtiğimiz yıl satın aldığı Alman uçak şirketi ile ilk kez bir Türk firmasının Aero Friedrichshafen’a katılmasını sağlayan Celal Gökçen’e ait Aquila, 2016 fuarını 6 aylık sipariş talebiyle kapatmasının ardından bu yılki fuara da hızlı başladı. 39 ülkeden 707 firmanın katıldığı ’Aero 2017’ daha iddialı bir konum ve standla gövde gösterisi yapan Aquila, 5 Nisan’da kapılarını açan fuarın ilk saatlerinden itibaren ziyaretçi akınına uğradı.

Bir kanadı Türk, bir kanadı Alman

Aquila, özellikle bir kanadı Türk bayrağını içeren kalp ve Bursa simgeleri, diğer kanadı Alman bayrağını içeren kalp ve fabrikanın bulunduğu Berlin’in simgelerinin yer aldığı dizaynı ile dikkat çekti. Ayrıca, yapılan açıklamada, Aquila’nın yeni uçak modelini tanıtacağı kaydedildi.

Bu işi ekonomik kazanç elde etmek amacıyla girmediğinin altını çizen Bursalı iş adamı Mehmet Celal Gökçen, gökyüzünden sınırların görünmediğini belirterek, Türkiye’nin özel sektör nezdinde havacılıkta anlamlı bir başlangıç yapması için sorumluluk üstlendiklerini kaydederek, "Her şey para kazanmak için yapılmaz. Bu milli bir mesele. Bu nokta da böylesine önemli ve stratejik bir sektörde ülkemizin varlığını hissettirmek, iyi bir başlangıç yapmak, yeni bir yol açmak için küçük de olsa bir katkımız olacaksa gurur duyarız" dedi.

Gökçen, Bursa’da üretim içinde son aşamaya yaklaştıklarını da ifade ederken, artık Türk kartalı olarak kabul edilen Aquila’yı görmek için özellikle Avrupa’nın farklı ülkelerinden ve Türkiye’den çok sayıda uçuş tutkunlarının geldiğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<