banner359

Türkiye’nin ikinci ihracatçı şehrinden İran’a çıkarma

İran’da düzenlenen Doğu Azerbaycan-Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansına katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda incelemelerde bulundu.BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail...

08 Eylül 2016 Perşembe 11:08
Türkiye’nin ikinci ihracatçı şehrinden İran’a çıkarma
İran’da düzenlenen Doğu Azerbaycan-Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansına katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) heyeti, çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren fabrikalarda incelemelerde bulundu.
BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş başkanlığındaki heyet, Tebriz Başkonsolosluğu’nun daveti üzerine İran’da bir dizi temasta bulundu. Heyet, Türkiye’nin Tebriz Başkonsolosluğu, Tebriz Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye-İran İş Konseyi işbirliğiyle düzenlenen ‘Doğu Azerbaycan - Türkiye Ticaret ve Yatırım Konferansı’na katıldı. Doğu Azerbaycan eyaletinin merkez şehri Tebriz’de düzenlenen ve Türkiye ile İran arasındaki ekonomik işbirliğinin güçlenmesine katkı sunması hedeflenen konferansa Türkiye’deki birçok ticaret ve sanayi odası üyesi katıldı.
“Bursa’nın fırsatlarından yararlanın”
BTSO Başkan Vekili İsmail Kuş, Bursa’nın Türkiye ekonomisindeki rolü ve yatırım imkanları hakkında sunum yaptı. Türkiye’deki ikinci ihracatçı kent konumunda bulunan Bursa’nın birçok farklı sektörde lokomotif görevini üstlendiğini belirten İsmail Kuş, Tebriz ile Bursa’nın ortak yönlerinin olduğunu ifade etti. Dünya ekonomisinde yükselen bir grafiğe sahip Türkiye ile İran’ın çok önemli fırsatlar taşıdığını kaydeden İsmail Kuş, “Bu ziyaret iki ülke arasında yeni ilişkilerin kurulmasına öncülük edecek. Aynı zamanda gerçekleştirdiği dış satış ile 112 ülkeden daha fazla ihracat yapan Bursa’mız ile İran pazarı arasındaki ticari işbirliklerinin gelişmesine de yardımcı olacak. İranlı işadamlarımızı da yüksek teknolojili yatırımlarla ülke ekonomisine katma değer sağlayan kentimize bekliyoruz” diye konuştu.
BTSO Heyeti, İran temaslarının ikinci gününde ülkedeki bazı fabrikaları yerinde inceledi. Doğu Azerbaycan Eyaleti Genel Valisi İsmail Cabbarzade’nin de iştirak ettiği ziyarette Bursalı işadamları, Aras Serbest Ticaret Bölgesi’ndeki mazot ve petrol ayrıştırmanın yanı sıra çok sayıda sektörde faaliyet gösteren fabrikaların üretim tesisleri, yatırımları ve hedefleri konusunda brifing aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<