Tüsiad’tan G20 çalışması

TÜSİAD, Türkiye’nin 2015 G20 dönem başkanlığı öncesinde küresel iş dünyasının önceliklerini belirleyen bir çalışma hazırladı. Birleşik Krallık Büyükelçiliği Refah Fonu’nun finansal desteği ile Türk Sanayicileri ve İşadamları...

25 Kasım 2014 Salı 17:45
Tüsiad’tan G20 çalışması
TÜSİAD, Türkiye’nin 2015 G20 dönem başkanlığı öncesinde küresel iş dünyasının önceliklerini belirleyen bir çalışma hazırladı.
Birleşik Krallık Büyükelçiliği Refah Fonu’nun finansal desteği ile Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) adına denetim ve danışmanlık şirketi EY Türkiye tarafından yürütülen “Türkiye’nin 2015 G20 Dönem Başkanlığı Önerileri için İş Dünyasının Öncelikleri” araştırmasının sonuçları açıklandı. Aralarında Türkiye’nin de yer aldığı altı G20 ülkesinde gerçekleştirilen araştırmadan çıkan sonuçlara göre iş dünyası liderlerinin gündeminde sürdürülebilir yeşil büyüme, işgücü sermayesinin geliştirilmesi ve istidamın artırılması ile yolsuzlukla mücadele yer alıyor.
2015’te G20 Dönem Başkanlığı’nı devralacak, B20 Zirvesi’ne de başkanlık ve ev sahipliği yapacak olan Türkiye’deki iş dünyasının zirveye yönelik beklentilerini yansıtan raporun tanıtım toplantısı Birleşik Krallık Başkonsolosluğu’nda yapıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Birleşik Krallık Başkonsolosu Leigh Turner, Türkiye’nin 2015’te dünyanın en önemli ekonomik oluşumlarından G20’ye başkanlık edeceğini belirtti ve “Bugün açıklanan rapor, G20 bünyesindeki karar mekanizmalarına iş dünyasının görmek istediği iyileştirmeleri işaret ediyor. Rapor, Türkiye, Birleşik Krallık, ABD, Brezilya, Fransa ve Hindistan’da düzenlenen anketler üzerinden hazırlandı. Birleşik Krallık adına, raporda da yer almasından memnuniyet duyduğum, üç önceliğin altını çizmek isterim; Biz; sürdürülebilir ve çevreci büyüme, yolsuzlukla mücadele, girişimcilik ve yaratıcılıktan yanayız” dedi.
TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akçakayalıoğlu konferansın açılışında gerçekleştirdiği konuşmada şunları ifade etti: “Türkiye, 2015’te G20 Dönem Başkanlığı’nı devralacaktır. Bunun yanı sıra, B20 Zirvesi’ne de başkanlık ve ev sahipliği yapacaktır. Bunun verdiği sorumlulukla, TÜSİAD, Türkiye’nin dönem başkanlığında sunulacak öneriler için özel sektörün ulusal ve uluslararası seviyedeki önceliklerini belirlemek amacıyla bugün tanıtımı için bir araya geldiğimiz küresel bir çalışma yürütmüştür. Projemiz, özel sektörün önceliklerini belirlerken gelişmekte olan piyasaların ve G20’nin dünya ekonomisindeki artan rolünü odak noktasına almaktadır. Araştırmadan elde edilen veriler, önceki G20 ve B20 sonuçları ve Türkiye’nin 2015 dönemi için öncelikleri ışığında analiz edilmiş ve böylece iş dünyasının öncelikleri belirlenmiştir.”

ARAŞTIRMA B20 VE G20’YE IŞIK TUTACAK
Çalışmanın, gerek metodolojisi gerek katılımın çeşitliliği ve kapsayıcılığı açısından Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenecek B20 ve G20 toplantılarının ajandalarına önemli girdiler sağlayacağına inandıklarını belirten EY Türkiye Danışmanlık Hizmetleri Başkanı ve Finansal Hizmetler Sektör Lideri Selim Elhadef, “TÜSİAD ile çözüm ortağı olarak birlikte yürüttüğümüz bu proje de tüm bu çalışmaları ve Türkiye zirvesinde öncelik verilmesi planlanan büyümenin finansmanı, yolsuzlukla mücadele, altyapı yatırımları, sürdürülebilir büyüme, KOBİ ve girişimcilerin desteklenmesi gibi konuları doğrular ve yeni perspektifler geliştirir nitelikte, iş dünyasının nabzını yoklayan bir çalışma oldu. Bu araştırmanın B20 toplantılarına ışık tutacağını ve G20’ye aktarılacak mesajların oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.
Türkiye adına fırsatların yakalanması ve küresel düzeyde alınacak kararlarda Türkiye’nin aktif bir oyuncu olduğunun vurgulanması açısından gerçekleştirilen araştırmanın önemine dikkat çeken EY Türkiye Ülke Başkanı Mustafa Çamlıca ise, “TÜSİAD ile çözüm ortağı olarak birlikte yürüttüğümüz proje, sürdürülebilir ve çevresel büyümeyi teşvik ediyor. Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve istihdamın artırılması, yolsuzlukla mücadele çalışmalarının kararlılıkla üstüne gidilmesi ve küresel refah ortamının sağlanması açısından kapsamlı bir çalışmayı içeriyor” dedi.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<