banner359

Ulcay: “AR-GE Merkezini Çalıştırmak Kurmaktan Daha Zor”

Uludağ Üniversitesi (uü) Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa’da Halihazırda 32 Ar-ge Merkezi Kuran Firman Bulunduğuna Dikkat Çekerek, Ar-ge Merkezlerini Çaliştirmaya Devam Etmenin Kurmaktan Çok Daha Zor Bir İş Olduğunu Söyledi.

07 Aralık 2015 Pazartesi 15:12
Ulcay: “AR-GE Merkezini Çalıştırmak Kurmaktan Daha Zor”
Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Yusuf Ulcay, Bursa’da halihazırda 32 Ar-Ge merkezi kuran firman bulunduğuna dikkat çekerek, Ar-Ge merkezlerini çalıştırmaya devam etmenin kurmaktan çok daha zor bir iş olduğunu söyledi.
Uludağ Üniversitesi (UÜ), Bursalı firmalara Ar-Ge konusunda destek vermeye devam ediyor. Bursa’nın önde gelen tekstil firmalarından olan Işıksoy A.Ş, bünyesinde kurduğu Ar-Ge Merkezi’nde yürüttüğü çalışmalarda Uludağ Üniversitesi’nden bilimsel destek alacak. Üniversite ileilgili firmaarasında iş birliği imkânlarının ortaya çıkarılması ve değerlendirilmesi, muhtemel Ar-Ge proje ve hizmetlerinin oluşturulması ve yürütülmesi, öğrencilerin uygulamalı eğitim yapabilmesi ve ortak çalışma kültürünün yaygınlaştırılması maksadıyla imzalanan protokolün imza törenine Rektör Yusuf Ulcay, Işıksoy Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Işık, Genel Müdür Yardımcısı Arzu Işık, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Aslı Hockenberger, öğretim görevlileri ve firma temsilcileri katıldı.
Ulcay, Bursa’da Ar-Ge merkezi kuran firma sayısının her geçen gün daha da arttığını belirtti. Şu anda il genelinde 32 Ar-Ge merkezi bulunduğunu açıklayan Rektör Ulcay, “Ar-Ge merkezi kurmak zor iş, fakat onu devam ettirebilmek çok daha zor bir iş. Bu merkezlere bütçe ayırmanız gerekiyor. Yüzde yüz kendi kaynaklarınız ile proje yapmak zorundasınız. Devlet desteği almak için belli bir prosedür işletmek zorundasınız. Üstelik bu alanda kesin başarı diye bir şey yok. Ancak risk almak zorundayız. Ülkemizin, sektörümüzün ve sanayimizin kazanması için bu riski hep birlikte almak zorundayız. O yüzden bizler de sizlere elimizden gelen desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Devletimiz de Ar-Ge konusunda üniversiteler ile iş birliği yapan firmalara kolaylıklar sağlıyor. Belli destekler veriliyor. Üniversiteler de Ar-Ge merkezi kurulması konusunda her zaman işbirliği yapmaya hazırlar. Özellikle Uludağ Üniversitesi olarak biz Ar-Ge merkezleri konusunda çok daha duyarlı davranıyoruz. Bizim dönemimizde en büyük önceliğimiz bu oldu. Bundan sonra da böyle devam edecek” dedi.
“AR-GE MERKEZLERİNE ALIŞMALIYIZ”
Dünyada Ar-Ge merkezlerinin sayısının her geçen gün hızla artmaya devam ettiğine dikkati çeken Ulcay, “Yurtdışında olduğu gibi bizim de Ar-Ge merkezleri kurmaya, Ar-Ge projeleri hazırlamaya alışmış olmamız gerekiyor. Ar-Ge de farklı ve tecrübesi olan kişi ve kurumlar ile çalışmak gerekiyor. Hem riski azaltır hem de fikirleri zenginleştirir. Uludağ Üniversitesi olarak hazırlanan Ar-Ge projelerinde bizimle çalışan firmaların projesinin 3’te 1’i kadarlık kısmını biz karşılıyoruz. 150 bin TL’lik bir proje ile bize gelenlerin 50 bin TL’sini biz karşılayacağız. Firmalar da hem bilgi birikimi olan bir kurum ile ortak proje yapmış olacak hem de kaybetme riskini daha aza indirmiş olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<