Uludağ’ın çehresi büyükşehirle değişiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da kendilerine ait Büyük Otel’i yıkacaklarını, kendilerine ait alanda yeni sosyal tesis, spor sahaları ve salonları ile otopark inşa edeceklerini açıkladıYetki karmaşasının yaşandığı...

29 Ocak 2017 Pazar 10:39
Uludağ’ın çehresi büyükşehirle değişiyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Uludağ’da kendilerine ait Büyük Otel’i yıkacaklarını, kendilerine ait alanda yeni sosyal tesis, spor sahaları ve salonları ile otopark inşa edeceklerini açıkladı

Yetki karmaşasının yaşandığı Uludağ’ı 4 mevsim turizme kazandırmak için yeni spor alanları ve sosyal tesisler kazandırmak için kolları sıvayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, 52 bin metrekare arsa üzerine 2 bin araç kapasiteli katlı otopark ile dar gelirli vatandaşların gelip tatil yapabileceği sosyal tesis yapacak

Özel idare tarafından belediyeye kalan tapulu tek yer olan Büyük Otel’in de proje kapsamında yıkılacağını duyuran Altepe çalışmalara kısa sürede start vereceklerini söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Uludağ Kış Festivali’nde 7 ayrı Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlarını ağırlayan Recep Altepe, Başkanlarla fikir alışverişinde bulundu.

İHA muhabirine özel açıklamalarda bulunan Başkan Altepe, "Uludağ’da yetki kimdeyse sorumluluk da onda olmalı" dedi.

Uludağ’da yapılacak işler için Ankara’dan onay beklemenin zaman bakımından kayba yol açtığını ifade eden Altepe, "Spor Bakanlığı, Şehircilik Bakanlığı, Orman Bakanlığı uzmanları gelsin incelesin valilik onay versin. Yeşil alana park yapacaksam valinin onayıyla bitmeli. Zaman kazanmak istiyoruz. Niye Ankara’ya gidelim bir daha. Oturduk karar aldık, atalım imzaları yürüyelim. Yanlış bir şey varsa yasaya aykırı bakanlık gelsin müdahale etsin. Onun da uzmanları burada olsun, çalışsın işin içinde olsun. Biz burada ne yaparsak bölgeye değer katar, yazın da turist çeker. Tuvaletin bile gelse otelin tuvaletine giriyorsun. Düne kadar teleferiğin tesisi de yoktu. Bu alanları çoğaltırsan müşteri yaz kış gelir’’ dedi.

Büyük Otel yıkılıp yeni sosyal tesis yapılacak

banner380

İl Özel İdarelerin Büyükşehir Belediyelerine geçmelerinin ardından bölgede il özel idareden kalan tek tapulu mülk olan Büyük Otelin yıkılıp yerine 2 bin araçlık otoparkın da bulunduğu dev sosyal tesis yapılacağını belirten Altepe, ’’Buraya değer katacak şeyler yapacağız. Otopark yapacağız. Orası belediyenin arsası. Katlı otopark yapıyoruz. 15 bin 600 metrekare inşaat alanı. Araç kapasitesini 2 bine kadar çıkartacağız. Bütün araçları alıyor. O bölgeyi komple alıyor’’ dedi.

Uludağ’da Topuk Yaylası gibi Birinci lig takımlarının kamp yapabileceği bir spor tesisi kurmayı da hedeflediklerini belirten Altepe, "Saha yapıyorum, otellere parayla vereceğim. takımlar kamp yapabilir. Bursaspor kamp yapsa yeter. Otoparkın üzerine büyük futbol sahası düşünüyoruz. Basketbol voleybol buz pateni tesisleri de olacak. İnsanların yazın gelip güzel vakit geçireceği tesisler olmalı. Aktivite alanları olmalı. Zaman geçirebilmeli. Büyük otelin yerine sosyal tesis dört mevsim kullanılacak’’ diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<